Политика

Коларова: В спора между Радев и Борисов, президентът е слабата страна, защото само знае да говори

Коларова: В спора между Радев и Борисов, президентът е слабата страна, защото само знае да говори

 

 

big_26e6

 

 

В спора между президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов, Радев е слабата страна, защото той само говори.

 

 

Премиерът обаче може въобще да не говори, а просто да прави различни неща. А вие знаете, че чистото говорене олеква. Това коментира в ефира на бТВ политологът Румяна Коларова.

 

 

Вторият момент, който поставя Радев в слаба позиция е, че другото основно правомощие на президента е да се консултира.

 

 

 

Виждате какво се случи на последната консултация – те публично го унижиха.

 

 

 

Не председателите на службите отидоха при президента, а някакви втори и трети техни заместници, с което те просто демонстративно му обърнаха гръб и го обезцениха, коментира тя.

 

 

 

„В момента се наблюдава много голямо напрежение на политическата сцена”. Това заяви друг политически анализатор, близък до властта – Антоанета Христова, в студиото на „Плюс-Минус” по Нова телевизия.

 

 

big_2229d

 

 

 

„Положението до такава степен е обострено, че не мога да си представя как ще продължи през септември, когато би трябвало активният сезон на предизборната кампания да бъде вече в сила”, коментира още тя. По думите й в момента много от реакциите на политическите играчите изглеждат неразумно агресивни до степен на пискливост.

 

 

 

„Това обаче оказва изключително негативно влияние върху цялостната нагласа на българите към политиката”, категорична е Антоанета Христова.

 

 

 

Христова засегна и темата с изтеклите напоследък компромати и поредния сблъсък между президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов.

 

 

 

„Прокуратурата не действа двойствено, защото разпитва всички за скандалите в държавата. Няма двойствено отношение, защото всички са били разпитвани. В единия случай има видимо лобиране, в другия случай е важно да се знае кой ги е направил записите“, коментира Христова относно разпитите на Пламен Узунов и изтеклите записи, за които се твърди, че са на Бойко Борисов.

 

 

 

 

По думите й начинът, по които излизат въпросните записи са проява на лош вкус. „Записите изглеждат манипулирани. Защо се пускат през канали, който не са достатъчно уважавани. Начинът по който се пускат тези записи е удар по всички линии на политическото. Хората са отвратени от подобен род записи“, категорична бе Христова.

 

 

 

Според нея в тези записи няма елементи, които да са притеснителни за Борисов. „В същото това време се вадят SMS-и от хора в екипа на Радев, които реално погледното в прав текст се опитват да подреждат определени лобистки интереси“, коментира Христова.

 

 

Би ти ви, Нова тв

 

Политика

More in Политика

171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024