Политика

Кралев и Ананиев размахаха пръст: Ще сме безкомпромисни, ако на финала за Купата има струпване

Кралев и Ананиев размахаха пръст: Ще сме безкомпромисни, ако на финала за Купата има струпване

 

071a14b7e5485dea671696b3dab805fe

 

 

„Разочаровани сме от поведението на част от феновете, те не оправдаха доверието ни, не спазваха дисциплина и предписаните мерки, скупчват се, не спазват дистанция. Предвид важността на срещата и това, че националният стадион има по-голям капацитет, решихме да допуснем 12 000 души да присъстват на финала за Купата на България – ще бъдат разположени през седалка и през ред“, заяви спортният министър Красен Кралев по време на извънредния брифинг на националния стадион „Васил Левски“.

 

 

Министърът на младежта и спорта, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и представители на БФС и Националния оперативен бяха част от пресконференцията на тема „Мерки срещу разпространението на коронавирус при провеждането на футболни срещи“.

 

 

„В момента всеки месец до трето число трябва да бъдат представяни ПСР-тестове за всеки отбор – това остава за периода на епидемичната обстановка.

 

 

В периода между двата теста, с подписа си отговорност за здравето ще носят клубните лекари. Преди всеки мач трябва да гарантират, че участващите са в пълно здраве и не са заплаха на другите състезатели.

 

 

 

При случай на коронавирус на футболист, прилага му се карантина и противоепидемични мерки. Останалите състезатели правят ПСР тест – два пъти в рамките на 3 дни – трябва да са 2 отрицателни теста“, съобщи Красен Кралев.

 

От своя страна здравният министър Кирил Ананиев уведоми:

 

 

„Изпратих писмо с конкретни указания за спазването на противоепидемичните мерки преди, по време и след на футболните мероприятия, с цел опазване на сигурността и здравето на състезателите.

 

 

 

Не се предвижда затягане на мерките, те отговарят на фактическите данни, получени при тестването на българските граждани. В сряда ще издам заповед, с която да дам възможност 12 000 души да посетят мача, разпределени по 3000 на 4-та сектора.

 

 

Ако поведението на феновете продължи да е като в мача Левски – ЦСКА, ще се наложи да затегнем мерките“.

 

Снимки: Lap.bg

 

Лупа БГ

lupa.bg

Политика

More in Политика

тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024