Политика

Менда Стоянова атакува Божков: Няма как шаржове и клипчета да доведат до политическа криза

Менда Стоянова атакува Божков: Няма как шаржове и клипчета да доведат до политическа криза

menda_stoqnova2_bgnes
Няма как шаржове и клипчета без никакви доказателства да доведат до политическа криза. Според мен г-н Божков цели друго – от една страна, да дестабилизира държавата, а освен това да покаже на властите в Дубай, че той е един политически изгнаник, за да не го екстрадират в България.

Това твърди председателката на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова пред „Марица“.

 

 

 

„Адвокатите на Васил Божков явно са го съветвали да чете текстовете в закона за хазарта превратно, което доведе до 700 милиона по-малко внесени данъци през всичките тези години.

 

 

 

В текста ясно и точно са изброени видовете хазартни игри, включително и най-разпространената моментна лотария, които се облагат с 15% данък върху залозите. Във втората част на същото изречение е казано, че за хазартни игри, за които се получават такси и комисиони – 20 процента върху разликата между залози и печалби. Не може да тълкуваш втората част на изречението за игри, които изрично са изброени и за тях се плащат 15% върху залога. Тепърва предстои произнасяне на съда, но подобни текстове имаме и в други закони“.

 

 

„Разковничето, на което г-н Божков и неговите клакьори от БСП разчитат, е, че обикновеният българин няма да чете законите, но ще чете „сензационните“ разкрития и лесно ще се хваща на манипулации. А и българинът обича да казва: „Е, не може там да няма далавера“, каза още Менда Стоянова.

 

 

Тя не отрича, че познава Васил Божков и по този повод заявява:

 

 

„Познавам го, както и всеки голям бизнесмен у нас. От 2009 г. работя на висока позиция в парламента и съм се срещала със стотици бизнесмени по тяхно искане. На тези срещи те винаги са искали едно – промяна на един или друг закон в полза на техния бизнес.

 

 

 

 

Не ме разбирайте криво – това е нормален диалог между законодателната власт и бизнеса, част от тези искания са разумни и ние ги приемаме, други не можем да приемем, защото биха навредили на държавата или не биха били равнопоставени с останалите субекти в бизнеса.

 

 

 

 

Този диалог не съм спирала през всичките тези години и не смятам, че е редно да се отказваме от разговори с представители на бизнеса“.

Политика

More in Политика

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024