Политика

Симеонов: 300 лева глоба за всеки клиент без маска, парите да са за сметка на магазинерите

Симеонов: 300 лева глоба за всеки клиент без маска, парите да са за сметка на магазинерите

 

 

big_2

 

За мен противоепидемичните мерки бяха бързо разхлабени, особено за някои е още рано. Например провеждането на мачове – там няма никакъв контрол, ще има цели сектори, където ще бъдат празни, но в други ще има големи струпвания, ще се поздравяват, няма да спазват дистанция и ще се заразяват.

 

 

За съжаление в Министерски съвет в момента има едно нечисто надпреварване по отношение разхлабване на мерките, кой да бъде по-добър от другия, не слушат щаба, а тези пет човека, които ни спасиха от епидемията ние ги заклеймихме и в момента никой не ги слуша.

Това коментира в ефира на Нова тв Валери Симеонов.

 

 

 

Другите мерки, с които много се избърза са в любимия ми бранш туризма. Те са освобождаването и разрешаването на работа на дискотеки и барове с препоръката да се запълват само на 50%. Кой ще ходи да ги брои тия 50%!? Това е просто имитация, това е лицемерие. Баровете и дискотеките не трябваше да се отварят, категоричен е Симеонов.

 

 

Всеки министър иска да се хареса на хората и затова се разхлабват мерките. Но ние нямаме най-важното условие, което постави щаба – контрола. Аз като пътувам в България по бензиностанции масово не ползват маски, правят ти кафе и ти го дават, а маската отдолу, под тезгяха сложена, коментира Симеонов.

 

 

 

Всички са хора, всички с огромно нетърпение очакваха преодоляването на тази епидемия. Хората трябва да бъдат плашени, защото другата крайност е пълно разхлабване на мерките.

 

 

 

Аз бих препоръчал на министър Ананиев да допълни своите заповеди с една нова – 300 лева глоба за всеки продавач в магазин, който обслужва човек без маска. Това защо не се направи. Касиерката, която е обслужила днес няколко клиента без маска, да получи глоба за всеки един от тях, посочи той. 

 

 

 

Трябва да има будно гражданско съзнание, хората трябва да подават сигнали в полицията, когато видят нередности, че се обслужват клиенти без маски, че има струпвания на хора. А полицията трябва да налага санкции. Не е работа на Фандъкова да излиза и да казва, че глоба от 300 лева е много скъпа, посочи той.

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024