Политика

Скандалът с Борисов, президента и дрона вече е международна новина

Скандалът с Борисов, президента и дрона вече е международна новина

 

borisov-4

 

 

Българският премиер Бойко Борисов обвини политическите си противници, че се опитват да подкопаят правителството му с цел блокиране на България по пътя ѝ към еврозоната, написаха чужди медии. Специално внимание беше обърнато на отправените към президента Румен Радев обвинения, че шпионира министър-председателя с дрон, получен от Китай, разказва БГНЕС.

 

 

Македонската информационна агенция МИА коментира, че реакциите в България не стихват след публикуваните в публичното пространство снимки от обитаваната от премиера резиденция, на една от която се вижда как той спи полугол.

 

 

 

„Съпартийците на Борисов изразиха отвращение от постъпката, а онези на страната на Радев се питат, защо изобщо някой би снимал тайно българския премиер, докато спи“, пише агенцията.

 

 

 

Медиите обръщат специално внимание на факта, че на шкафчето до главата на българския премиер има пистолет. Не са оставени без внимание и пачките с банкноти от 500 евро и няколко златни кюлчета от друга снимка, които изглежда, се намират в същата тази спалня.

 

 

 

Брюкселското издание Euractiv припомня, че преди седмица анонимен подател предостави на медиите запис, в който глас, подобен на този на Борисов, прави цинични коментари по отношение на друг политик, признава тормоз над компания и се подиграва с премиери на някои държави от ЕС. Изданието подчертава, че записът вероятно е направен през април 2018 г.

 

 

 

 

Борисов не оспори истинността на снимката, на която той спи в държавната резиденция, но твърди, че всичко останало е постановка, организирана от неговите политически противници.

 

 

 

В коментара си „Ройтерс“ уточнява, че България, която е една от най-бедните страни на Европейския съюз, се надява да се присъедини към т.нар. чакалня на еврозоната през юли. Изданието цитира изказването на Борисов, че влизането в банковия съюз ще осигури строг надзор над паричните потоци и банките и ще постави категорично в евроатлантическата общност страната, известна като един от близките сателити на Съветския съюз.

 

 

 

Събитието съвпадна с официалното напускане на ГЕРБ от Цветан Цветанов, който заяви, че тази политическа сила се е превърнала в център на „страх, интриги и посредственост“, пише Euractiv.

 

 

Борисов усеща и натиска от двама олигарси, с които е в конфликт и които се крият от правосъдието зад граница – бившия банкер Цветан Василев в Сърбия и бившия „цар на лотарията“ Васил Божков, който е в Дубай. Божков почти непрекъснато публикува във Фейсбук обвинения за корупция срещу Борисов.

 

 

 

Премиерът смята, че атаките срещу него са вдъхновени от чужбина, като намекна, че от това печели Русия. Причината за тези атаки е, че през юли трябва да бъдат взети геополитически решения и това изнерви неговите опоненти.

 

Еурактив, Мигнюз

mignews.info

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024