Коментари

Това в гадното чекмедженце са вашите пари, уважаеми, не на спящата невинност

Това в гадното чекмедженце са вашите пари, уважаеми, не на спящата невинност

шкафче

 

Продължават острите мнения и реакции в мрежата от скандалните фотоси, свързани с премиера. Ето още някои от тях:

 

 

Георги Дренчев:

 

 

Това в гадното чекмедженце са вашите пари, уважаеми, не на спящата невинност.

Мисля си, че с това чекмедже с евро и злато, влизаме директно в еврозоната, без изчакване.

 

Чакам денят, в който никой няма да иска да стои до него на пресконференция, защото ще се окаже престъпник, какъвто никой не е ‘знаел’, че е.

Аз се притеснявам да не са му направили и нещо друго, докато спи!

 

„безукорно честният“ диктатор

Не очаквам да си признае, затова и цирка ще продължи, докато придобие ефекта на снежната топка и процеса стане неуправляем.

Неимоверна наглост

 

 

Тази вечер в резиденция Бояна сервираха дронсарма.

евроатлантикът по данъчна оценка напуснал герп.

 

 

 

Ирина Асиова – Диаманд:

Очертава се едно истинско “Българско лято”! Не знам следващата снимка от кенефа ли ще е… Но не се тревожете. Той няма така лесно да се даде. Вече знам какво ще каже:

 

 
Това не е моят глас. Който ме познава, знае, че аз не пия.

 

 
Това не са моите пари. Който ме познава, знае, че аз не харча за нищо.

 
И това на леглото не съм аз. Който ме познава, знае, че аз не спя.

 

 
Смешно е. Ама много се размириса. Цялата държава се овоня. И се опасявам, че народът няма да се смее последен.

 

 

 

Разпространените от неизвестен автор снимки на премиера Бойко Борисов в неговата спалня с претъпкани с пачки евро и кюлчета злато шкафчета логично се превърнаха във водеща тема. Борисов побърза да нарече снимките „компромат“, но на спешен брифинг в партийната централа на ГЕРБ потвърди значителна част от тяхната автентичност – мястото на снимките, разпозна себе си и т.н. Отрече да държи кюлчета и пачки евро.

И така – най-важните въпроси след скандала и възможните им отговори

  1. Борисов ли е това?

В първите минути след разпространяването на снимките това беше и водещ въпрос. Както си му е ред в такива критични ситуации, първо в социалните медии минава тролска армада, която оспорва фактите. В случая тезата беше „това не е Борсов, а монтаж“.

Тази опорка беше развенчана от самия Борисов, който на брифинга косвено призна с думите: „И какво са направили, снимали са премиера гол“. С думите си Борисов недвусмислено потвърди автентичността на първата снимка.

  1. Тия снимки са фалшификат?

Това е и втората опорна точка, която се разпространява от вчера. Тезата застъпи в изказването си и Борисов, който отрече да държи пари и кюлчета злато до главата си.

Дали снимките са манипулирани е трудно да се каже без техническа експертиза. Трябва да се признае обаче, че те изглеждат автентични. В целия житейски смисъл на това. Като типаж, ако не беше премиер, Борисов би изглеждал точно в такава комична конфигурация с пистолет до главата и шкафове, пълни с пачки пари и злато.

  1.  Това е инсценировка?

Тезата беше застъпена и Борисов, който в изказването си подхвърли, че това е „държавна спалня“ и там може да влиза едва ли не всеки. В резиденцията си в Бояна той се бил срещал с елита на ГЕРБ и може някой да е заснел всичко това.

Теорията не издържа. Най-малкото, защото не е възможно, който и да е човек да внесе в спалнята на премиера купища пачки с пари – без значение истински или фалшиви – без да има одобрението на самия Борисов и на охраната му. Т.е. ако някой е внасял там пари, това е станало със знанието и позволението на Борисов.

  1.  Това са снимки в студио?

Тезата е възможна. Към момента тя се поддържа само от гравитиращи около Борисов свободни анализатори. Самият Борисов косвено я отрече като каза, че разпознал държавната си спалня по мокета. Т.е. имаме косвено признание, че снимките са от будоара на Борисов.

Освен всичко това възпроизводството на спалнята на Борисов в студио означава някой да е запознат с детайлите около нея. Т.е. да познава Борисов, навиците му, да има достъп до спалнята. Ако има всичко това защо му е да прави копие на спалнята?

  1. 5.Да не е луд да си държи парите в шкафчето?

Доста важен въпрос. Личната спалня на премиера впрочем е едно от най-сигурните места в държавата. На теория. Пак на теория то е сред най-сигурните и от гледна точка на корупционните си възможности. Или казано с други думи – ако си пратеник на Борисов, който събира договорена лепта от бизнеса, най-логично е да извършиш корупционната трансакция там, където има най-малко външен достъп. В Министерския съвет не става. По някои запустели складове, както дават по филмите, също не става. Но в резиденцията на премиера достъпът е строго контролиран. Най-много с целта на посещението да са запознати личните гардове на Борисов. А, както знаем от друг запис, с тях той обича да гледа филмчета за отношенията си с посетителките си.

  1. Снимал го е близък?

Няма никакви доказателства в подкрепа на тази теза. Със сигурност го е снимал човек с достъп до спалнята му. Но както някой, който му е „близък на сърцето“, така това може да е и близък охранител преминал от другата страна. Или пък човек, който винаги е бил в позицията „да пасе“ Борисов. Най-вероятно авторът никога няма да стане известен. Но е най-малко вероятно това да е посетителка, минала през чаршафите на Борисов.

  1. Борисов знае кой го е заснел?

Това е продължение на предния въпрос. Отговорът тук е по-скоро отрицателен. Борисов няма никаква представа кой го е заснел. Той има обаче съвсем ясен отговор кой и защо разпространява кадрите.

  1. Защо атакува президента Радев?

В такава ситуация Борисов има само един шанс и той е да се изкара жертва на заговор. В това още вчера бяха активирани близките на Борсов медии. По време на брифинга си той директно атакува президента Радев.

Борисов добре разбира, че това, което му се случва в последните дни е намек, че трябва да си ходи. Очевидно е, че в държавата тече процес по пренареждане на картите за следващите 5 до 10 години. Борисов не е част от този план. Той е наясно с това, но иска максимално да отложи неизбежното, докато набере достатъчно гаранции за своята неприкосновеност след слизането от трона.

  1. Това е атака срещу държавата?

Няма никакви аргументи в подкрепа на подобна теза. Още повече, че присъствието на човек с „бизнес“ минало като на на премиерския пост в държавата вече 10 години е много повече заплаха за държавността.

  1. Какво следва?

Борисов има личната драма, че ако не е пазен от държавата има защо да се страхува за живота си. И причината не е в неговите държавнически действия, както обича той да представя нещата. Причините за неговия панически страх, че ще бъде убит се крият в неговия допремиерски период, в който Борисов се е забърквал в множество криминални сюжети.

 

 

Afera.bg и https://www.miroivanov.site/2020/06/blog-post_18.html?m=1&fbclid=IwAR0zuxOKek_PPGUzjWDKxynzzSldyskXh3UDG8ay_eSGLut9k6LTfSAw3_Y

Коментари

More in Коментари

960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
hristo-grozev-768x403

Сириец разкости Христо Грозев: Човек с психични отклонения, който от малък си играе на тайни агенти, търчи и клюкари съучениците си на класната и ги обвинява в агентури

април 12, 2024
chukov

Боян Чуков: Скоро безусловната капитулация на Киев ще бъде най-обсъжданата международна тема

април 12, 2024
bb48fb65db3b4836aef941041d75e75b

Карбовски: Киро иска да бъде избран, за да може той лично да даде властта на ГЕРБ

април 5, 2024
kiril-petkov

Калина Андролова: Някой да скрие Кирил Петков поне до деня на гласуването / ВИДЕО

април 2, 2024
соломон

Соломон иска католици и православни да си обединят Великдена – само така можело да се пречупи Путин

март 31, 2024