САЩ

Тръмп обяви, че ВПК и производителите на оръжие на го искат на власт, защото не печелят

Тръмп обяви, че ВПК и производителите на оръжие на го искат на власт, защото не печелят

 

 

тръмпи90-170385-1_wide

 

 

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви по време на митинг, че военно-индустриалният комплекс не го иска на власт, предаде АП.

 

 

На митинг в Тулса, Оклахома, Тръмп каза, че тези компании печелят по-малко, когато САЩ не използват бомби по целия свят.

Президентът на САЩ също коментира финансирането на Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО) и обясни, че иска да намали броя на американските войски в Германия, защото Берлин не внася 2% от своя БВП в НАТО.

 

 

 

Тръмп добави, че няма смисъл Германия дава милиарди на Русия за газопровод, докато не желае да влага повече средства в НАТО, което има за цел да я защити от Русия.

 

Доналд Тръмп каза на хората в публиката, че са щастливци, че той им е президент. Той отново нарече коронавируса „китайския вирус“ и каза, че като учените са му дали името COVID-19 са направили така, че да замаскират истината за него и за това откъде е дошъл. Той каза, че е взел навременни мерки за коронавируса и е спасил стотици хиляди животи.

 

 

Президентът настоя, че икономиката върви нагоре и не пропусна да спомене Джо Байдън, който е претендент на демократите за президент на изборите през есента. Тръмп нарече Байдън кукла на конци, управлявана от радикалните леви.

 

 

Тръмп обърна и голямо внимание на „фалшивите медии“, както той нарича критикуващите го вестници и телевизии, като се впусна да обяснява, че не е болен от нищо, както твърдят тези същите медии. Той обясни, че рампата на церемонията по заклеването на кадетите от Уест Поинт е била мокра и той е имал много хлъзгави обувки и затова е вървял много бавно.

 

 

„Те ми приписаха, че имам паркинсон“, каза Тръмп. Президентът показа истинско шоу като пи вода от чаша и после демонстративно хвърли чашата. Така той припомни, че на същата церемония е изглеждало, че ръката му трепери, но изясни, че това е защото е отдал чест на кадетите цели 600 пъти.

„Медиите ми приписаха още по-страшна болест“, допълни Тръмп.

 

 

Същевременно стана ясно, че Тръмп и Националният комитет на Републиканската партия са събрали през май 74 милиона долара. Това е повече в сравнение със събраните през април 61,7 милиона, но е по-малко от сумата, събрана от лагера на неговия съперник Джо Байдън.

 

 

 

Бившият вицепрезидент и Националният комитет на Демократическата партия са събрали 80,8 милиона долара през май. Байдън засили кампанията си по набиране на средства, след като стана де факто кандидат на демократите за президентските избори на 3 ноември.
Той води и в социологическите проучвания на фона на две кризи, разтърсващи САЩ – пандемията от коронавирус и протестите срещу полицейското насилие.

 

 

Някои привърженици носеха маски, но много хора не ги носеха. Часове преди началото на митинга от щаба на Тръмп заявиха, че шестима служители, участващи в организирането му, са тествали положително за коронавирус, включително двама членове на Сикрет Сървиз. От щаба уточниха, че ще проведе проследяване на контакти и тези служители няма да присъстват на съботния митинг.

 

 

Щабът на президента обаче отказа да отмени или значително да намали посещаемостта на събитието, въпреки предупрежденията на здравните служители за опасност от разпространяване на коронавирус.

 

Блиц

САЩ

More in САЩ

хилари тръмп768x432

Хилари Клинтън: Гласуването за Тръмп е гласуване за Путин

март 13, 2024
Image_17344904_40_0

Bild хвърли бомба: Това е тайният план в ръкава на Тръмп за Украйна и Путин

март 9, 2024
1010x570

Тъкър Карлсън нарече думите на Байдън, че Украйна може да спре Русия „бълнуване на луд“

март 8, 2024
980x551_1709115677_8262279738184632447_big

Проучване: Тръмп води с 5% на Байдън

март 3, 2024
28dc265efa154b77bf9604ea4253abba

Байдън си изпусна нервите и обиди жестоко Путин, Кремъл реагира: Думите му позорят само самите САЩ

февруари 22, 2024
1010x570

Тръмп: Смъртта на Навални ми изясни, че САЩ е залязваща и проваляща се нация

февруари 19, 2024