Здраве

Шефът на „Пирогов“ предупреди: Спазвайте трите Д, иначе наистина „яко ще се мре“

Шефът на „Пирогов“ предупреди: Спазвайте трите Д, иначе наистина „яко ще се мре“

 

big_184e

 

 

Шефът на „Пирогов“ Асен Балтов призова за дисциплина, дистанция и дезинфекция, за да няма бум на смъртните случаи от коронавирус. „Спазвайте 3Д – Дисциплина, Дистанция и Дезинфекция! Иначе наистина „яко ще се мре“!!!“, написа лекарят във Фейсбук. Днес беше отчетен нов рекорд на заразените в страната за едно денонощие – 132, пише „Сега“.

 

 

Думите на проф. Балтов явно са препратка към казаното от шефа на щаба Венцислав Мутафчийски преди месец: „Очаквам да измрат много хора, яко да измрат“. Шефът на националния оперативен щаб си изпусна нервите така по време на интервюто с Миролюба Бенатова за предаването „Алтернатива“ по Тв1.

 

 

 

11 служители на звено „Български документи за самоличност“ към полицията в Пазарджик са с положителни проби за коронавирус. Преди два дни там бе регистриран първи случай на служител с коронавируса, предава БНР.

 

 

„След като беше установена първата проба с PCR тест, незабавно бяха предприети действия за изолиране на тези служители по домовете“, каза говорителят на полицията Мирослав Стоянов. Повечето от тях са без симптоми.

 

 

 

Говорителят разказа, че помещенията са били незабавно дезинфекцирани и затворени за 24 часа. От тази сутрин звеното обслужва граждани. По думите на Стоянов се предприемат и допълнителни мерки за дезинфекциране на цялата сграда.

 

 

 

„Днес се провеждат и действия за дезинфекция на помещението „Български документи за самоличност“ в Районно управление Панагюрище, където имаме също установена една положителна проба. Предполагам, че още такива тестове ще бъдат направени на контактни служители“, допълни говорителят.

 

 

 

 

 

Междувременно БНТ съобщи, че е починал фелдшерът в община Каолиново, заразен с коронавирус. Неговата съпруга беше погребана вчера. Случаят стана известен, тъй като именно медицинско лице бе обявено за основен разпространител на заразата първо в село Тъкач – 25 души, а в последствие и в Изгрев. По време на работата си фелдшерът не е използвал никакви предпазни средства и е отричал, че такъв вирус изобщо съществува, разказва националната телевизия.

 

 

 

 

Двамата с жена му са били приети дори и в болница, но са отказали лечение и са се самоизписали. Кметът на община Каолиново Нида Ахмедов съобщава няколко пъти, че поддържат връзка по телефона с него и състоянието му е изключително тежко, но фелдшерът отказва да бъде лекуван. Зарази рязък скок на заразените под карантина бе поставено и шуменското село Изгрев.

Здраве

More in Здраве

big_0d9522d70f971d85e9d97fdffa4c146efe3f5565

Задават се нови промени за прегледите при джипито и направленията към специалист

февруари 20, 2024
Image_16701514_40_0

Силвена Роу даде своята рецепта: Важно за здравето е да се ядат кисело зеле, чесън, куркума и черен кимион

декември 26, 2023
кунчев980x551_1622547296

Кунчев пак се появи: След грип А дойде и тип Б, слагайте маските пак!

декември 15, 2023
Image_16406194_40_0

Бивш министър разказа ужасяващ случай: Три месеца 85-годишна жена обикаля болници и никой лекар не вижда тумор

декември 4, 2023
кунчев-1

Кунчев: Тази година грипът не започва с лека хрема и кашлица, други са първите симптоми

ноември 27, 2023
лютеница-1

Проверка показа: Лютеницата, „Снежанката“ и „Руската“ са като справочник по химия

ноември 19, 2023