ИНЦИДЕНТИ

Адвокат: Надявам се пребитият да е жив. Хвърляха го като чувал с картофи и го ритаха в главата

Адвокат: Надявам се пребитият да е жив. Хвърляха го като чувал с картофи и го ритаха в главата

18439b61abf790064a1be02a4ee152fb

 

 

 

Горещ слух обикаля социалните мрежи през последния час – пребитият снощи от полицията протестиращ пред Министерския съвет е издъхнал в болницата.

 

 

Мълвата все още няма официално потвърждение, но тази сутрин бе съобщено, че битият протестиращ е в тежко състояние. Твърде възможно е информацията да е „фейк нюз“ и да се разпространява умишлено в социалните мрежи, за да внесе още напрежение в държавата. Днес от 17 часа отново ще има протест пред Министерски съвет.

 

 

 

 

 

 

Преди минути на извънреден брифинг главния секретар на МВР Иво Иванов коментира, че снощи е имало 18 арестувани протестиращи заради хулигански прояви. Според думите му, имало много ранени служители на полицията. Директорът на МВР Георги Хаджийски пък обяви, че няма данни за тежко пострадали сред арестуваните протестиращи. „Двама са постъпили в „Пирогов“, но са в добро общо състояние“, каза Хаджийски.

 

 

Снощи столичанката Валентина Каменарска публикува във Фейсбук покъртителни кадри от побой, нанесен от полицаи над протестиращ. „ Това, което снимахме беше извършвано престъпление от едни самозабравили се престъпници , облечени във власт, за упражняването на която ние им плащаме. Този побой, продължил 10 минути, с шутове в главата, хвърляне на тялото, СКРИВАНЕ от камерите зад колона и държане легнали по земята на хора, в беззащитно състояние, без да се извика линейка.Това е изродщина“, написа Кременска.

 

 

 

От Институт „Пирогов“ обаче побързаха да направят следното уточнение:

 

 

„След протестите снощи в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ са приети 2 мъже. Двама от тях 21 и 29 г са настанени в неврохирургията с комоцио(мозъчно сътресение). Те са без непосредствена опасност за живота. Други трима са преминали през спешния травматологичен кабинет. Техните рани и контузии са обработени и те на са приети в болницата“.

 

 

 

„След побоя, вижте как полицията оказва първа помощ, като хваща ранените и закопчани с белезници хора и ги хвърлят като чувал с картофи. Никой от полицаите не извика линейка.“, пише адвокат Валентина Каменарска, която публикува потресаващи кадри. Както „Сега“ писа с падането на мрака полицаи извличат хора от протестиращите и ги пребиват зад колоните на Министерски съвет.

 

 

 

 

„Тъй като никой не извика линейка, се обадихме на 112. От 112 буквално се заяждаха с нас-познаваме ли пребития, знаем ли му имената, около 20 пъти попитаха къде се намира пребития, а когато накрая им се разкрещях, че трябва да извикат линейка, бяха супер ядосани.

 

 

 
Надявам се пребития да е жив, биха и други, но този, който ритаха по главата, най-дълго, най-много полицаи и най-безмилостно, като имам клипове и как го хвърлят като чувал на земята, както е с белезници. Има още клипове, на други хора, и утре пак съм там, защото всички журналисти ОТКАЗАХА да снимат зверствата, въпреки че многократно ги подканяхме.
Ето така оказва медицинска помощ полицията, след като пребие.“, пише Каменарска.

 

 

 

 

 

Сега, фейсбук, Лупа БГ

lupa.bg

 

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

Image_17635178_40_0

Ще побеснеете: Смразяваща подробност от стрелбата по 18-месечното дете във Враца, ето какво са казали родителите

април 13, 2024
zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
кола върху

Шофьорка обърка педалите на газта и спирачките в Пловдив, „приземи“ колата си върху друг автомобил

април 8, 2024
tova-li-e-balgariia-prebiha-817

Пребиха афганистанец, който от 20 г. живее в София и жена му – българка, посред бял ден пред блока им

март 29, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024