Политика

Борисов: След мандата отивам да си ръководя партията и да си укрепвам структурите в нея

Борисов: След мандата отивам да си ръководя партията и да си укрепвам структурите в нея

 

borisov-za-iskashtite-ostavkata-mi-ostavam-im-29-mlrd-evro-1

 

 

Бойко Борисов желае да се оттегли от премиерския пост, но не под натиска на протест, а след края на третия си мандат. Това стана ясно от брифинга, на който той обяви рокадите в кабинета в присъствието на лидерите на коалиционния партньор „Обединени патриоти“ Красимир Каракачанов (вицепремиер и министър на отбраната) и Валери Симеонов.

 

 

 

 

 

„Аз съм казал много добре, след мандата отивам да си ръководя партията и да си укрепвам структурите, защото всички я ръфат отстрани“, заяви Борисов, след като каза, че от правителството си отиват Владислав Горанов, Емил Караниколов, Младен Маринов и Николина Ангелкова. Кирил Ананиев от здравен министър става финансов.

 

 

 

Малко по-късно депутатът от ВМРО Искрен Веселинов обаче призна, че Борисов бил на косъм да си подаде оставката днес, но патриотите го разубедили. 

 

 

 

100% сме ангажирани с правителство и се допускат грешки в самата партия. Контролът в нея е занижен, защото всички уважавани от партията хора са заети или с министерства, или с кметства, или са депутати, обясни Борисов.

 

 

След въпрос на журналист за исканата оставка на главния прокурор Иван Гешев на започналите на 9 юли протести министър-председателят заяви: „Аз знам мечтите на Христо Иванов отдавна да е главен прокурор. Това, което услужливо се забравя: да получаваш предварително съдебни решения е много приятно, нали? Който може, да го постигне. Ние не сме могли. Да овладееш и прокурорите – също, което ние не сме могли“.

 

 

 

Все пак той се разграничи от действията на Гешев с думите: „Категорично съм против всякакви показни акции. Оттук нататък си има институции, които по демократичен път (избират главен прокурор – бел.ред.). След това има повторен етап за издаване на укази от президента. Всичко това е извървяно“.

 

 

Борисов коментира и арестите на хора от властта, като увери, че бил научил от медиите за ареста на бившия министър на околната среда Нено Димов и на други зам.-министри.

 

 

 

 

Малко след изказването на премиера, Христо Иванов реагира остро с думите: Репликата на Борисов как аз съм искал да ставам главен прокурор е поредно доказателство за тоталната му неадекватност.

 

 

 

В една нормална демокрация, политици като мен не стават главни прокурори. Дори Борисов знае това. Но глупашката му опорка издава огромния му страх от истински независим главен прокурор, подчинен единствено на закона и демократичната отчетност. С тази изцепка Борисов отново признава с какво го държат и защо не може да се отлепи от стола. Имаме премиер на трупчета в прокуратурата.

 

 

Оставка и избори!, написа Иванов в коментар във фейсбук профила си.

 

Оф нюз

Политика

More in Политика

171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024