Политика

Високо напрежение край „Росенец“! Не пускат хората да плажуват, 5000 от ДПС са край летните сараи! ВИДЕО

Високо напрежение край „Росенец“! Не пускат хората да плажуват, 5000 от ДПС са край летните сараи! ВИДЕО

 

96702281ecae3ba2d393ddac7ce45b65

 

 

Десетки автобуси и стотици автомобили със симпатизанти на ДПС са на територията на плажа „Росенец“, за да защитят почетния председател на движението Ахмед Доган, докато протестиращи, организирани от лидера на „Да, България“ Христо Иванов се канят да плажуват там.

 

 

 

 

Оказва се, че хората на Иванов не са били допуснати от полицейския кордон, което е довело още рано сутринта до възникването на напрежение в района, защото вчера бившият правосъден министър бил договорил влизането с няколко полицейски шефове.

 

 

 По неофициална информация към 09,00 часа над 5000 са членовете на ДПС, които са били допуснати в парк „Росенец“, където се намират т.нар. летни сараи на Сокола.

 

 

 

Има данни за евентуално покачване и на етническото напрежение, особено след спора с полицията тази сутрин.

 

 

 

 

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ също е на място, но категорично отказа да направи коментар за акцията и предстоящото масово плажуване. Забелязват се и много коли с чуждестранни регистрационни номера.

 

 

 

„Можеха още вчера да ни кажат каква ще бъде организацията, а сме отправили писмено запитване за нашето събитие“, каза Христо Иванов. И добави, че очаква да се създаде задръстване в района с цел възникване на напрежение.

 

 

Той призова всички да се въздържат от всякакви провокации и участие в размяна на реплики и етническо противопоставяне. „Нямаме никакъв проблем с гражданите, които са тук“, категоричен бе съпредседателят на ДБ. Но отправи питане към общината защо се стига до това, при положение, че има разрешение за десанта на ДБ на плажа на „Росенец“.

 

 

 

И ОЩЕ:

 

Поради „мерки за сигурност“ полицаи блокираха и не допускат десетките граждани, които се събраха в парк „Росенец“,  включително Христо Иванов и Ивайло Мирчев от „Да,България“. Действията се разиграват в близост до имението, свързано с почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

 

 

 

 

 

 

Четири автобуса вече са паркирали по пътя. Те са с регистрации от Силистра, Пазарджик и Търговище. Десетки са вече и автомобилите, които в ранните сутрешни часове са се предвижили към Отманли. Те са  предимно с регистрации от Пазарджик и Кърджали.

 

 

 

Полицаи не допускат гражданите и „изискват лични карти от по-настоятелните граждани“, които „просто искат да преминат“ и по думите им „желаят действията им да започнат и приключат мирно“.

 

 

 

 

Симпатизани на ДПС също пристигнаха в района. Един от присъстващите заяви за bTV, че е дошъл от Благоевград по „собствена инициатива“. Струпването на симпатизантите е в отговор на протестната инициатива.

 

 

 

Организираната инициатива дойде, след като бившия правосъден министър Христо Иванов стигна с лодка до плажа в парка, но бе изгонен от охранителни на НСО.

 

 

Очаквайте още подробности!

 

Лупа БГ

Политика

More in Политика

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024