Политика

В ГЕРБ се бунтуват и ближат рани, а Харизанов успокоява след кошмара с Дариткова: Няма да е все така

В ГЕРБ се бунтуват и ближат рани, а Харизанов успокоява след кошмара с Дариткова: Няма да е все така

e3ed4f1e098022f5cf6cfa8a358feb92

 

 

Провъзгласеният за нов оргшеф в ГЕРБ Георги Харизанов влезе в ролята на умиротворител на страстите в партията, след като снощи десетки се заканиха да отмъстят за атаката срещу шефката на парламентарната им група Даниела Дариткова.

 

 

 

С разказ за една от нощите, в които напрежението в протестите през 2013 г. ескалира, той успокои, че въпреки драматичната ситуация тогава, все пак с времето страстите са се туширали и всичко се е върнало по старому.

 

 

 

С думите на мъдреца „Няма да е все така“ Харизанов увери, че и този път ГЕРБ щяла да остане цяла, и защити д-р Дариткова от атаката пред БНТ. А за да е още по-въздействащ разказът му, Джорджо, какъвто е прякорът на бившия шеф на „Напоителни системи“, допълни и с детайли за нощта „на белия автобус“. 

 

 

 

 

„Ходехме по Дондуков. Изведнъж настана суматоха на кръстовището с Раковски. Полетяха бутилки, камъни и всякакви парчетии. Агитката на Атака хвърляше по протеста всичко, което ѝ попадне в ръцете. Някои отвърнаха, хвърляйки обратно. Повечето останахме с вдигнати ръце. По едно време тълпата ме избута най-отпред, а до мен, помня, попадна журналистът Борис Митов.

 

 

 

Взимахме всичко прелетяло, паднало в близост до нас, и го давахме на полицаите, за да “излезе” от обръщение между двете групи хора. После Волен слезе с масата на главата и взе да крещи по хората, а Ивайло Спиридонов се мъчеше да удържи полицейския кордон между Атака и гражданите. На другия ден Чуколов намерил моя снимка от протеста и я размахваше из парламента, защото, видите ли, аз съм бил закарал хората там. Страшен симпатяга. Като по чудо нямаше убити.

 

 

Вечеряхме на Оборище. По едно време ми звъни Петя от Канал 3, царство ѝ небесно, и казва “моля те ако си наблизо ела, тук става нещо ужасно, страх ме е”. Намерих я в градинката до ротондата в момента, в който белия автобус обърна и тръгна от Московска обратно към парламента. Чуха се писъци, видях замахващи с палки полицаи и паднали хора. Полетяха всякакви предмети, изкъртиха се павета които също полетяха. Ние пак стояхме с вдигнати ръце пред полицията. По едно време тълпата ни смачка и завъртя, загубих ориентация. Автобусът проби и изчезна, а до мен се озова Асен Генов, който ми върна ориентацията. Мислех, че сме още на Дунав, а тълпата ни беше закарала след Оборище. Като по чудо нямаше убити.

 

 

 

Мина време, адреналинът спадна, всеки се върна към живота, работата, идеите и пристрастията си.

И сега ще мине време.

Както е казал старият мъдрец: “Няма да е все така”.

 

 

Моля всички само за едно: Пазете себе си и пазете и тези, които считате за свои противници.

Нито Д-р Даниела Дариткова, има от какво да се срамува и страхува, нито тези, които всяка вечер поставят исканията си на площада.

 

 

Преди всичко сме хора. Човешки същества.

И помнете: “Няма да е все така”, написа Харизанов.

 

Лупа БГ

 

lupa.bg

Политика

More in Политика

big_768206

Скандал в парламента: Кой шмърка в залата и кой ползва крем от тестис на усурийски тигър

март 29, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024