ОБЩЕСТВО

Ден 17-и! Протестиращи: Тулупите и лошият човешки материал, както ни нарича, се събудиха

Ден 17-и! Протестиращи: Тулупите и лошият човешки материал, както ни нарича, се събудиха

protest_sn1

 

 

 

За 17-и ден се събраха протестиращи в центъра на София с искане за оставки на правителството и на главния прокурор и за Велико народно събрание.

 

 

 

Към 19 часа протестът все още беше по-малоброен в сравнение с предходните дни, но в момента продължават да прииждат хора, съобщи БНР.

 

 

Камион с озвучителна техника е блокирал булевард „Цар Освободител“.

 

 

 

Пред репортерите на БНР протестиращите коментираха:

 

 

 

„Всички сме единодушни, с еднакво мислене, това правителство да си подаде оставка, което въобще то нито ни чува, нито ни вижда. Господин Борисов отдавна трябваше да си подаде оставката. Ние за него сме тулупи, пенсионерите са лошият човешки материал, но за радост вече се събудиха тулупите и лошият човешки материал.“

 

 

„Принципите на  демокрацията в България са тотално нарушени. Трите стълба – изпълнителна, съдебна и законодателна власт, са се слели в едно, няма го това разделение, тази независимост на властите, от там идва основният проблем“.

 

 

„Държавата е превзета от мафия, от Доган и Пеевски, които дърпат конците на Борисов. От там насетне това, което се иска, е лустрация да се направи, ревизия на цялото управление, защото много пари се изкрадоха, особено от еврофондовете, над триста милиарда къде са отишли, реално погледнато. България прилича на батак. Гешев и предшественикът му Цацаров да се разкарат, защото само пречат и покриват кукловодите, които ги споменахме, вече Доган и Пеевски. ВСС също трябва да се разтури, защото единственото, което той направи, това е да назначи Гешев“.

 

 

 

Днес е 17-ият ден на протестите срещу правителството и главния прокурор Иван Гешев. Хиляди се събраха в Триъгълника на властта – със знамена, плакати, инструменти и т.н., и блокираха булевард „Цар Осводобител“, пише clubz.bg.

 

 

 

По-рано днес там имаше шествие и митинг на БСП, преминали под същия знак – с призиви за оставки на Бойко Борисов и кабинета му, както и на Гешев.

 

 

 

Стана ясно, че снощи няма задържани от полицията – независимо от създаденото напрежения пред БНТ заради гостуването в „Панорама“ на Корнелия Нинова (БСП) и д-р Даниела Дариткова (ГЕРБ) и хвърлените яйца към Министерския съвет.

Днес протестиращите замерят сградата на изпълнителната власт с домати и тоалетна хартия.

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

171172315952409

Посланикът на САЩ за разглобката на властта: Разочаровани сме, но не е наша работа да се месим в тези дискусии

март 29, 2024
свещ

Тъжна вест: Отиде си голям български поет! СНИМКА

март 29, 2024
tova-li-e-balgariia-prebiha-817

Пребиха афганистанец, който от 20 г. живее в София и жена му – българка, посред бял ден пред блока им

март 29, 2024
big_768206

Скандал в парламента: Кой шмърка в залата и кой ползва крем от тестис на усурийски тигър

март 29, 2024
171161419827241

Наистина ли се помисли за Кралица?… Илияна Раева втрещи с външния си вид

март 28, 2024
парите

Енергийно дружество предупреди за голям проблем със сметките за ток от 1 юли

март 28, 2024