ОБЩЕСТВО

Днес се готви грандиозен национален протест срещу Борисов и Гешев. Българите в Брюксел също се вдигнаха

Днес се готви грандиозен национален протест срещу Борисов и Гешев. Българите в Брюксел също се вдигнаха

prezidenstvo_protest_new
Днес се очаква да се проведе грандиозен национален протест срещу премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Той е организиран от БОЕЦ.
В него ще се включат различни организации като „Демократична България“ и „Правосъдие за всеки“.

Поисканите от премиера три оставки снощи – на Владислав Горано, Младен Маринов и Емил Караиванов, само подразниха протестиращите. Те заявиха пред медиите, че няма да спрат протестите, докато не падне цялото правителство, а Гешев не си тръгне от поста.

 

 

От БОЕЦ съобщиха, че ще осигурят маски и дезинфектанти. Предупредиха хората да си носят и чадър заради времето.  Организаторите обещаха, че са подготвили изненади за властта.

 

 

 

Един от хората, за които се твърди, че е сред организаторите на протестите, проф. Велислав Минеков, заплаши властта, че довечера протестите ще бъдат най-силни, пише epicenter.bg.

 

 

„Днес протестът ще е ужасяващ. Оставките на трима министри са като подхвърляне на огризки. Ние не сме кучета. Истинските организатори на протеста са Бойко Борисов и Иван Гешев. Те с всеки изминал ден увеличават омразата към себе си“, заяви БТВ скулпторът.

 

 

„Младите хора не желаят перверзията на простотията. Искаме оставка на цялото правителство. Другите предложени варианти не можем да приемем. Кой ще е този премиер на мястото на Бойко Борисов?

 

 

 

Представяте ли си това да е Данаил Кирилов или жената от Кърджали (Цвета Караянчева – б.ред.). Заплахите на премиера, че ще пострадаме икономически няма да се сбъднат, а напротив – ще се замогнем и ще спрем корупцията“, каза още проф. Велислав Минеков.

 

 

 

 

С възгласи „Оставка!“ и „Заедно срещу мафията!“, българи, живеещи в Брюксел, също поискаха оставката на кабинета Борисов и на Главния прокурор Иван Гешев. Те се събраха в на един от централните площади в Брюксел, за да изразят своята съпричастност към сънародниците си в България.

Протестът е първата от поредица инициативи, които се подготвят от българите в Белгия. По време на събитието всички написаха писмо до министър-председателя и главния прокурор, което ще бъде изпратено до Министерския съвет в София.

 

 

 

„Обичам родината си и искам да живея в нея“, „Искам да не ме е срам от правителството ми“, „Искам върховенство на закона, правова държава и бъдеще за младите хора“ са само част от мотивите на сънародниците ни за исканата оставка на Борисов и Гешев.

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
Доц._Андрей_Чорбанов_6274957821127726242_2408442630338807554_original

Проф. Андрей Чорбанов: Ваксината срещу коклюш не е за възрастни. Крие риск от тежки нежелани реакции

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
php1gkx09_559x345

България пред епидемия от коклюш: До месец болните ще бъдат най-малко хиляда

април 22, 2024