Политика

Марков сънува кошмари заради Румен Радев: Меркел да каже дали Бойко е мутра и мафиот

Марков сънува кошмари заради Румен Радев: Меркел да каже дали Бойко е мутра и мафиот

992e745bea8e668d8686c824d51d4228

 

 

 

България е в навечерието на абсолютна национална катастрофа и национална трагедия. И в тази си прогноза, за съжаление, ще бъда прав. България в момента е страна с жълт код.

 

 

Ние ще бъдем изолирани, няма да идват туристи, бизнесмени. През септември-октомври-ноември ще ни връхлети пикът на пандемията. Това казва депутатът Георги Марков в интервю за „Марица“.

 

 

 

Герберът очевидно сънува кошмари с държавния глава Румен Радев, след като допълни:

 

 

В същото време в България един президент, излязъл извън конституционните си правомощия, иска да хвърли страната в избори по време на чума.

 

 

 

България е в навечерието на пуч. Държавният глава на България се държи като президент в президентска република от Третия свят. Фетишизира няколко хиляди души, определяйки ги като „почтените граждани на България”, и обявява за непочтени останалите милиони българи.

Това не си го е позволявал нито един от предшествениците му президенти.

 

 

 

В България изкуствено се създава политическа криза. В момента има парламентарно мнозинство, което подкрепя правителството. Мандатоносителят ГЕРБ получи убийствена подкрепа от българските граждани на европейските и местните избори през 2019 г. Но се намира самозванец президент, който повежда шепа хора.

 

 

На улицата са някои хора – едни пратени от г-н Васил Божков, както той призна, другите са триото Бабикян, Маникян и Хаджикян. Общият процент на протестиращите е под един процент от всички избиратели. Възмутен съм, че представители на ГЕРБ говорят за диалог с тези хора, казва Марков.

 

 

 

Като депутат от гражданската квота, моят призив е да се гласува парламентарно решение, с което да уведомим чрез световните агенции всички държавни глави в Европа и по света, че България вече има делегитимиран президент, който иска пуч, който иска превръщане на държавата от парламентарна в президентска република, без промяна в конституцията от Велико народно събрание.

 

 

 

Големият въпрос, който българският парламент трябва да отправи директно към председателстващата в момента Съвета на ЕС Германия, е дали канцлерът Ангела Меркел е съгласна, че Бойко Борисов е мутра и мафиот. Ако тя каже, че той е такъв, тогава премиерът да хвърля кърпата, а в Берлин и Брюксел вече да ходи Бабикян, ядосва се депутатът.

 

Лупа БГ

lupa.bg

 

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024