Политика

Нинова: ГЕРБ счупиха държавата. В сряда внасяме вота, подкрепете ни в деня на дебатите пред НС!

Нинова: ГЕРБ счупиха държавата. В сряда внасяме вота, подкрепете ни в деня на дебатите пред НС!

 

864f5f6535b1046659bdec13a38f1ba1

 

 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че парламентарната група внася в сряда вот на недоверие срещу правителството. Тя прикани в деня на дебатите гражданите да дойдат на протест пред парламента и да подкрепят социалистите мирно и без ексцесии.

 

 

В извънредно обръщение днес в централата на партията на „Позитано“ 20 Нинова заяви, че десетките хиляди протестиращи не са платени провокатори, а са почтени граждани, които искат справедливост.

 

 

Членовете и симпатизанти на БСП да продължават да организират и подкрепят протестите. Този призив отправи още соцлидерката. Този модел на управление може да бъде свален по два начина – с натиска на протестите и с вот на недоверие. Ще успеем заедно, ако ги съчетаем в едно.

 

 

 

ГЕРБ счупиха държавата, категорична бе Нинова. Протестите не са само в подкрепа на президента, причините са по-дълбоки – пагубното и олигархично управление на ГЕРБ във всички сфери на обществения живот, допълни още лидерът на БСП. На този модел на управление трябва да се сложи край, заяви емоционално Нинова.

 

 

 

Според нея премиерът Бойко Борисов и вицепремиерите направили недопустими внушения. „Вчера, изплашен и вцепенен от недоволството в цялата страна, премиерът направи недопустими внушения, включително и за БСП. Първо – десетките хиляди протестиращи българи, които са на различна възраст, с различни професии и политически убеждения, не са платени провокатори, а почтени хора, които искат справедливост.

 

 

 

Второ – Борисов 10 години управлява със страх и репресии. Вчера внуши, че ще запалят сградата на бившия партиен дом, че БСП ще счупи държавата. Няма да търпим това. Това е недопустимо“, отсече Нинова.

 

 

Държавата е счупена от ГЕРБ, те погазиха Конституциите, обезсилиха институциите, протестите не са само в защита на президента“, заяви Корнелия Нинова и добави: „Истинските причини са пагубното и корумпрано управление на ГЕРБ. Призовавам нашите симпатизанти да се вкючват във всички протести. Ще успеем заедно.“

 

 

 

Още вчера соцлидерката заяви, че червените местят събора от Бузлуджа пред Министерския съвет.

 

 

Лупа БГ

Политика

More in Политика

171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024