ИНЦИДЕНТИ

Новият МВР-министър дебютира: Ченгета пребиха двама русенци погрешка! СНИМКА

Новият МВР-министър дебютира: Ченгета пребиха двама русенци погрешка! СНИМКА

 

8cca67b71f50f1174a256980a33649aa

 

 

За случай на полицейско насилие в Русе, предаде Нова телевизия. Бил е подаден сигнал от двама млади мъже, които твърдят, че са нападнати и бити  от служители на дирекция „Борба с организираната престъпност“.

 

 

 

Полицейските действия станали погрешка докато се провеждала  акция за залавяне на лихвар, уточниха от МВР, но отрекоха да е упражнено насилие.
 

 
Случката се разиграва в късен следобед на малка малка улица  в центъра на Русе. През нея преминава специфичен спортен автомобил, в който пътуват Даниел Бенков и Ивайло Арсов. Внезапно на  това кръстовище колата им е засечена от друг автомобил, от който изскачат  мъже с качулки.

 

 

„Изкараха ни от колата, на земята. Издърпаха ни със сила“, каза Даниел.

„Сложиха ни белезници и започнаха да ни налагат. Повтаряха ни да гледаме в земята“, допълни Ивайло.

 

 

Потърпевшите твърдят, че униформените били безцеремонни. Нанасяли удари по гърбовете и краката им. Когато открили личните им документи и разбрали , че не хората, които издирват ,полицаите ги изпратили да си ходят, дори не се извинили.

 

 

За наличие на наранявания свидетелстват медицински документи от съдебен лекар. Младите мъже искат възмездие не само за физическите травми, а и защото били унижени. А потърпевшите искат служителите на реда да понесат последствията за действията си. …

 

 

От пресцентъра на МВР съобщиха, че е настъпило объркване по време на специализирана акция на ГДБОП за задържане на лихвар, но отрекоха да е имало насилие.Назначена е вътрешна проверка. Часове преди този инцидент, но при операция на гранична полиция е задържа още един лихвар в село близо до Русе.

 

 

 

 

 

Пребитите по погрешка по време на акция момчета са категорични, че ще търсят правата си

 

 

Две момчета бяха нападнати от служителите на реда посред бял ден в центъра на Русе, където се провеждаше акция срещу лихварство. До побоя се стигна, защото полицаите се объркали, че двамата младежи са предполагаемите престъпници, уточнява местният сайт Дунав мост.

 

31053c697cf54b49ba6dd2ad4622f7b1

 

 

Ивайло и Даниел минават с колата си по улица „Духовно възраждане“, когато пътят им е препречен от друг автомобил. А трети блокира ходът им назад. В този момент полицаите насочват пистолети към момчетата и ги изкарват през прозорците на колата. Следва поваляне на земята и 10-минутен побой, предаде TVN.

 

 

 

 

 

„Веднага почнаха ритници, белезници, краката ми настъпваха, лицето в асфалта, то си личи, че имам охлузвания, няколко пъти ме удариха с електрошока“, обяснява единият от пострадалите – Даниел Бенков.

 

 

 

„Моите наранявания са предимно в гръдния кош, ребрата тук много ме болят, главата ме боли, понеже ме бяха натиснали с обувка и ме ритаха и по краката“, разказва Ивайло Арсов.

Тогава момчетата чуват как полицаите си говорят, че всъщност са объркали хората. Само защото са в същия модел кола. По-рано не им поискали документи за самоличност, но след побоя правят проверка. След като им пращат снимки, разбират, че това всъщност не са хората, които търсят.

 

 

 

 

„И полицаите ни махнаха белезниците. В същото време ни се караха „Седнал, гледай в земята!“, някакви такива неща“, шокиран е Даниел.

„Почувствах се много унизен… много унизен се почувствах, понеже ние нямаме никаква вина за това нещо, че сме били със същата кола.“, допълва Ивайло.

 

 

 

След като са освободени, момчетата отиват в болницата. В медицинското, което им издават там обаче пише, че имат леки охлузвания и че „според пациента има наранявания от електрошок“. Така те стигат до съдебен лекар.

 

 

 

 

„Каза че тук си личи че съм бил ритан, тук има някакви наранявания отзад, той каза, че не са от електрошок, а където са стъпвали върху мене да ме натискат към земята“, показва нараняванията си Даниел.

 

 

 

 

Ивайло и Даниел вече са се консултирали с адвокат и са категорични, че ще търсят правата си по съдебен ред. А от МВР излязоха с официална позиция, че е образувана проверка от директора на ГДБОП главен комисар Любомир Янев с цел да се изяснят всички факти и обстоятелства по случая.

 

 

 

Лупа БГ, Дунав мост

 

https://www.dunavmost.com/novini/prebitite-ot-politsiyata-momcheta-se-chuvstvat-unizeni

 

lupa.bg

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

Image_17635178_40_0

Ще побеснеете: Смразяваща подробност от стрелбата по 18-месечното дете във Враца, ето какво са казали родителите

април 13, 2024
zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
кола върху

Шофьорка обърка педалите на газта и спирачките в Пловдив, „приземи“ колата си върху друг автомобил

април 8, 2024
tova-li-e-balgariia-prebiha-817

Пребиха афганистанец, който от 20 г. живее в София и жена му – българка, посред бял ден пред блока им

март 29, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024