Политика

Още днес ще искаме да се свали охраната на Доган и Пеевски, както и оставката на шефа на полицията в Бургас

Още днес ще искаме да се свали охраната на Доган и Пеевски, както и оставката на шефа на полицията в Бургас

rosenec39
По искане на премиера още днес ще поискаме да се свали охраната на Доган и Пеевски. По искане на премиера бяха пуснати хората до плажа. По искане на премиера ще поискам оставката на шефа на полицията в Бургас.

Това каза на един дъх преди минути пред журналисти шефа на МВР Младен Маринов. Той пристигна със закъснение на брифинга на МВР и Маринов прекъсна думите на главния секретар, за да каже новините от кабинета на Борисов.

 

 

 

 

Припомняме ви, че протестиращите бяха допуснати до плажа след многочасови ексцесии, които се предаваха пряко по телевизиите и социалните мрежи.

 

 

 

 

Младен Маринов не можа да мотивира оставката на шефа на ОДВМР- Бургас Радослав Сотиров. Обясни само, че премиерът така искал. За разлика от друг път той бе лаконичен. След като съобщи тези новини,  напусна брифинга. В три изречения повтори три пъти „по искане на премиера“.

 

 

 

Ивайло Иванов защити полицията при вчерашните действия на ченгетата към протестиращите. Заяви, че протестът се плаща от богати хора, които се намират зад граница .

 

 

 

 

Моята оставка е най-лесна. Кой ще бъде главен секретар е без значение. Защо трябва да е виновно МВР?!  На „Росенец“  имаше протест на две политически сили. Ако двете групи се съберат, какво ще стане?

 

 

 

 

Снощи имаше 18 задържани. Полицията не е виновна. Трябва да има и друга гледна точка. Ако не съм аз, друг ще е главен секретар, но  ще ме държат. Имам време до пенсия. Не ме притесняват 10 000 протестиращи, притесняват ме 200 лумпена.  Полицията не е враг на никой.  Полицията не иска да задържа никой и да пребива никой.

 

 

 

 

Ивайло Иванов уточни, че очакват директора на НСО Красимир Станчев да се прибере от провинцията, за да може още днес да се вземе решението за охраната на Доган и Пеевски.

 

 

 

 

По НТВ пък съобщиха, че по техни данни Пеевски и Доган сами са се отказали от държавната охрана. Докато репортерката съобщаваше  това, хора от плажа викаха, че това е купена медия.

 

 

Фрог нюз

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024