Политика

Радев пак слезе при протеста: Площадът роди братството на почтените хора. Мутри, вън! (НА ЖИВО) СНИМКИ/ВИДЕА

Радев пак слезе при протеста: Площадът роди братството на почтените хора. Мутри, вън! (НА ЖИВО) СНИМКИ/ВИДЕА

radev_15

 

Румен Радев изненада с появата си хората, събрали се на протеста тази вечер

 

 

Президентът Румен Радев отново се появи сред протестиращите в Триъгълника на властта, за да призове демонстрантите да не се отказват от исканията си. 

 

 

 

 

„Скъпи сънародници, днес в този съдбоносен момент се обръщам към вас – петнайсети ден улиците са пълни с надежда и непримиримост, благодарение на вас, хиляди хора. Хиляди хора протестират по улиците на всички големи градове на България и в цяла Европа. Казвате истини, които медиите премълчаваха. Истини, за които властта остава глуха. Протестите убедиха всички българи, че не са сами в бунта си и че общото желание за свобода, законност и справедливост обедини всички поколения. Освободихте народа от психозата“, обърна се Радев към протеста.

 

 

И похвали демонстрантите, че не са се уплашили от заплахи и репресии. „Площадът роди онези, които няма да се предадат и ще отхвърлят всяка обреченост, а ще вдъхнат надежда за свободна България“, добави той.

 

 

 

„Протестът иска оставката на цялото правителство – незабавно“, каза той и последваха викове „оставка“. Според него обаче властта е глуха и не чувала гласа на хората, като говорела за „някакъв ремонт на кабинета“. Радев смята, че летните отпуски може да разколебаят протеста.

 

 

 

 

„Но ако ви погледнат в очите, ще разберат, че това няма да стане“, каза още той. И намекна, че било време за конституционни реформи, за да се случела и правосъдната реформа с цел прекършване на корупцията и осигуряване на достойни условия за нас и за емигрантите на България.

 

 

 

„Това не бива да е красива фасада, зад която се прикрива грабеж“, призова главнокомандващият.

 

 

 

Задачата според него пред протеста сега e да пази единството си, защото само така щe постигне успех. „Пътят е труден, но залогът е голям – залогът е България“, отсече държавният глава.

 

 

 

Румен Радев изненада с появата си хората, събрали се на протеста тази вечер

.
Напълно е  блокирано  движението на т. нар. „Триъгълник на властта“.  В начолото хората започнаха да хвърлят семки, бонбони и торбички на хранителна верига по сградата на МС. Има плътен кордон от полиция, но не се стигна до напржение.  Скандира се „Оставка“. Очаква се тази вечер протестиращите да се разделят на 10 лъча и да  блокират ключови булеварди и кръстовища.

 

Протестиращите носят плакати.

 

Днес ще е 15-ти поред ден на протести в столицата. Рокадите в кабинета подействаха като заряд за хората, които искат промяна. Още от 17 часа те започнаха да се събират около фонтана на президентството. Организаторите в лицето на „Отровното трио“ обещават изненади за властта. Припомняме ви, че вчера вечерта бяха блокирани 11 възлови кръстовища в столицата.

 

Все повече хора прииждат на протеста в София
.
.

Във Варна има няколко хиляди човека на улицата, които също скандират „Оставка“. Това е 14-та поред стачка в морската столица. Хората са издигнали плакат: „Законът е над всички“.  Те определят рокадите като смехотворни. Заричат се, че протестите продължават до оставката на Борисов и Гешев. За 15 минути бе блокирано кръстовището пред общината. Възможно е да се стигне и до други блокади в града.

 

Видео от Бургас в момента показва, че кръстовището пред него е блокирано от протестиращите, които пеят химна на България. Втори основен булевард е блокиран в Бургас. Протестиращите заявяват, че ще излизат всяка вечер, докато не се стигне до оставки.  За утре е предвидено автопротестно шествие, което ще блокира входа и изхода на Бургас към магистралите.

 

Множеството скандира „Оставка“
.

 

 

Зад полицаите се виждат торбичките „Била“
.

 

Такива листовки бяха разхвърляни сред хората. На гърба им пише: „Мутри вън“
.

 

Ето и още снимки от протеста тази вечер:

 

Румен Радев след хората.

 

 

 

Политика

More in Политика

171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024