Бедствия

Фандъкова рапортува след потопа: Няма ток в някои квартали, вода заля метрото… СНИМКИ

Фандъкова рапортува след потопа: Няма ток в някои квартали, вода заля метрото… СНИМКИ

йорданка-фандъкова-пари

 

 

 

„Всички екипи на пожарната и аварийното звено на общината работят по сигнали за наводнени обекти и завирявания от силната буря над София. До 22.30 ч са получени над 65 сигнала“, рапортува около 23 часа във фейсбук столичният кмет Йорданка Фъндъкова.

 

 

„Временно е спряно движението по бул. “Евлогий и Христо Георгиеви” в района на Военна академия заради излизане на Перловска река от коритото й.

 

На отделни метростанции по време на бурята влезе вода през входовете, която в момента се почиства. Движението на метрото не е спирало. По време на бурята бяха променени маршрутите на трамваи №1, 6, 7 и 10. В момента е променен маршрута на трамваите по линии 11 и 12, които се движат до метростанция „Хан Кубрат“.

 

 

Временно с прекъснато електричество са части от “Хаджи Димитър”, “Хладилника”, “Кръстова вада”, “Манастирски ливади”, “Св. Троица” и др. Екипи на ЧЕЗ работят по отрасняване на авариите.

 

 

Най-много са сигнали за наводнени мазета и завирени улици от “Красно село”, “Триадица” и “Витоша”, “Люлин” и др.,“ изреди щетите в столицата кметицата.

 

 

Хиляди столичани се оказаха блокирани в метрото и в подлези заради интензивните валежи в последния час. Над София се изсипаха проливен дъжд и градушка с големина на орех.

 

 

По информация на пострадали, хиляди са останали блокирани в подлезите на столицата и в метрото. Подземната железница не се движи заради опасност от възникване на късо съединение. Поради същата причина е спрян и тролейбусният транспорт в София. Цели столични квартали са без ток.

 

 

Видно от кадри, разпространявани в социалните мрежи, на места водата стига до кръста. Наводнени са улици, булеварди, подлези и мазета.

Дъждовете предизвикаха наводнения в много части на столицата. Метрото на НДК е пълно с вода, както и подлезът на Орлов мост.

 

 

Перловската река излезе е извън коритото си, а бул. „Евлоги Георгиев“ се превърна в река.

 

Има закъсали коли под моста на бул. „България“ и околовръсното. Наводнено е и околовръстното на кръговото за „Драгалевци“.

 

Заради силните валежи и гръмотевици в София всички екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ са на терен и реагират на сигнали за завирявания в южните квартали, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

 

 

Лупа БГ

 

lupa.bg

Бедствия

More in Бедствия

78aaa19afc2740d0a59e37c1ad3c7195

Десетки градове са в снежен капан и без ток, до броени часове времето се обръща в цяла България

декември 16, 2023
преспи

Искахте снежна зима, на ви! 2 метра преспи, затрупани коли и блокирани камиони по пътя Варна – Добрич / СНИМКИ

ноември 20, 2023
бедствие

Десетки селища без ток, евакуация, спрени влакове и полети, на места обявиха бедствено положение /обзор/

ноември 19, 2023
meteobulgaria-izdade-oranjev-i-cherven-kod-za-vatar-dajd-i-snag-za-dnes-i-utre-2

Нов ураган удря България: MeteoBulgaria издаде оранжев и червен код за вятър, дъжд и сняг за днес и утре

ноември 18, 2023
big_371513359_660890432544238_3720139827038627469_n

Страшно бедствие! Смерч мина през село Лъвино, община Исперих и отнесе покривите на над 100 къщи / СНИМКИ

ноември 4, 2023
ezgif-4-8f341d01de

СНИМКИ на джипа на съдия Москова: Ужасът и последните секунди живот са били неописуеми

септември 15, 2023