Политика

Футболна агитка се опита да пробие кордона на полицаите. Предложили са 50 лв. на наш симпатизант

Футболна агитка се опита да пробие кордона на полицаите. Предложили са 50 лв. на наш симпатизант

big_32_1

 

 

„От моя прозорец добре се виждаше, че опита за пробиване на кордона беше огранизиран от футболна агитка. На наш симпатизант предложиха 50 лв., за да протестира“. Това заяви вицепремиерът Красимир Каракачанов за снощните протести в София на извънреден брифинг в МС заедно с колегата му Томислав Дончев и социалният министър Деница Сачева, пише „Монитор“.

 

 

 

Социалният министър Деница Сачева призова да се мисли не само как да се подкрепя проекта „Българско лято“, визирайки идеята за партия на забегналия в Дубай Васил Божков, а да се мисли за зимата. Сачева призова за диалог, защото, по думите й, случващото се не се нрави на мислещите граждани.

 

 

 

„Това правителство е законно избрано. Призивите за метеж напомнят за друго време. Г-н Радев 24 часа не е намерил време и възможност да коментира новината за влизането ни в чакалнята на Еврозоната, дори днес той намекна, че има забележки и към Европа“, коментира още Сачева.

 

 

 

Каракачанов заяви, че не му се вярвало, че като министър на отбраната ще трябва да коментира президента. „Да започнем от случката в Росенец, която разгневи всички, когато един гардове по глупав начин да си правят политически пиар.

 

 

 

Този имот е продаден по времето на Иван Костов, а по времето на Орешарски е узаконен“, каза Каракачанов и подчерта, че служната НСО няма нищо общо с правителството.

 

 

 

„Това, което чух днес от президента е, че той призовава полицаите да не изпълняват нареждания, а не чух призиви за тези, които съвсем съзнателно скачаха на органите на реда“, каза още вицепремиерът и се обърна към Радев и организаторите на протестите с призива да не се провокира полицията и да не си играят с огъня, а полицаите да бъдат с ясното съзнание, че са в правото да защитават живота си, ако им бъде посегнато.

 

 

 

„Когато институциите са били разделени, нищо добро не се е случвало“, заяви Каракачанов. Според него случващото се не ставало въпрос заради принципи, а заради власт. Каракачанов смята, че единственият изход от ситуацията е диалогът, защото всичко останало е нахъсване на „брат срещу брат“.

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024