Катастрофи

5 жертви след адско меле на „Тракия“! Турски ТИР влезе в насрещното и помете 4 леки коли! СНИМКИ

5 жертви след адско меле на „Тракия“! Турски ТИР влезе в насрещното и помете 4 леки коли! СНИМКИ

big_1ef1

 

 

5 са жертвите на тежката катастрофа, станала след като турски ТИР навлезе в насрещното движение и помете 4 леки коли. Пет са и пострадалите от катастрофата, сред които и дете на 2 години. Участъкът в района на катастрофата в лентата посока София остава затворен за движение през цялата нощ.

 

 

 

 

Тече повторен оглед. Разследващите оглеждат храстите около магистралата, защото се оказва, че шофьорът на камиона не е в кабината.

 

 

 

Началникът на КАТ – Стара Загора Бончо Славов е един от първите дошли на мястото на инцидента на АМ „Тракия“, където се обърна тежкотоварен автомобил и помете 4 леки коли.

 

 

 

По думите му, тежката катастрофата на АМ „Тракия“ е възникнала около 17 часа с товарен автомобил с влекач, с прикачено към него полуремарке. Движил се от София към Бургас.

 

 

 

На 160 км на АМ „Тракия“ навлиза в насрещната лента, като е преминал през стоманената предпазна ограда. Възникнало е ПТП с четири леки автомобила. Имаме загинали, и пет ранени, сред които е и дете на две години и половина, което е настанено в болницата в Стара Загора.

 

 

„Не можем да кажем причините, тъй като в момента тече оглед и тепърва ще се изясняват фактите и обстоятелствата около пътнотранспортното произшествие“, обясни Бончо Славов – началник на КАТ – Стара Загора.

 

 

Има огромни задръствания по обходния път, който започва от пътен възел Оризово преди Чирпан.

 

Шофьорът на турския камион, който е връхлетял четири автомобила на автомагистрала „Тракия“, вероятно е заспал. Информацията е предварителна и не е потвърдена официално. В момента на местопроизшествието текат огледи, видя репортер на TrafficNews.bg. След приключването им ще бъде потвърден и броят на жертвите.

Припомняме, че катастрофата е станала на 160-ти км от магистралата.

 

 

 

Камионът се е движил в посока Бургас, когато се преобърнал, навлязъл в съседното платно за движение и избухнал в пламъци, но огънят бързо е бил потушен. Наложи се пожарникари да режат четирите автомобила, в които, по предварителни данни, има шестима загинали. Всички коли, участвали в катастрофата, са със софийска регистрация.

 

 

 

 

Движението се пренасочва от органите на реда. Километричната колона от автомобили се изтегля към платното за Бургас, за да достигне до обходния маршрут в посока София: през п.в. „Оризово“ – Плодовитово – Поповица – път I-8 – Садово – път II-56 – п.в. „Войводино“.

 

 

 

Въпреки създадената организация на движението, нетърпеливи шофьори започнаха да обръщат в аварийната лента, препречвайки пътя на линейки и пожарни, сигнализираха очевидци в социалните мрежи. В момента на място има пет пожарни коли.

 

Трафик нюз

 

trafficnews.bg

 

Катастрофи

More in Катастрофи

171000372017483

5-годишно дете е с опасност за живота след тежката катастрофа край Бургас, в която загина майка му

март 9, 2024
катастрофа

Мъж е с опасност за живота, след като пиян и дрогиран шофьор блъсна колата му в София / СНИМКИ

февруари 4, 2024
avtobus-blasna-zhena-trotoar-i-124

Тежка катастрофа с автобус 94 в София – блъсна жена на тротоар и дипломатическа кола / СНИМКИ

януари 16, 2024
владая

Тежка катастрофа между три коли край Владая, полицаите вадят заклещена жена

януари 14, 2024
170395177682495

Трагедия: Жена загина в Сунгурларско след удар в дърво, двете й внучета са тежко пострадали

декември 30, 2023
170360941615598

Черна Коледа: Стана ясно кое е загиналото момче в тежката катастрофа край Враца, единствено дете в семейството

декември 26, 2023