ОБЩЕСТВО

80-годишна учителка оглави бунта на недоволните в Стара Загора, масови шествия и протести в цялата страна

80-годишна учителка оглави бунта на недоволните в Стара Загора, масови шествия и протести в цялата страна

f3407dbaa4f53734a2d9d3626db6e19d

 

 

 

80-годишна бивша учителка по биология и химия е в първите редици на протеста заедно с младите хора в Стара Загора.

 

 

Снимката на възрастната жена бе разпространена днес във фейсбук, като възрастната дама, която развява българския флаг, събра стотици харесвания и е споделяна от много хора в социалните мрежи, пише Лупа БГ.

 

 

 

 

 

Все повече хората по улиците и площадите на много градове в страната излизат на протести срещу правителството и прокуратурата. Призивите им за оставки, за премазване на чудовищната корупция и спазване на законите. В по-малките градове огромна част от младите хора търсят препитание и по-достоен живот зад границите на България.

Протестът вече се превърна в най-големия във Варна от 2013 година насам.

 

 

 

Пловдив

Призоваваме всички хора, които са недоволни от повишаващите се цени на стоки и услуги, от убийствената корупция и кражби на най-високо държавно ниво, всички, които искат да отърват България от управляващия мафиотски режим, който убива всички ни – демографски, икономически, социално – като народ, държава и национална идентичност, да излязат до общината и да изразят позицията си! Събираме се всеки ден от 18:30ч. пред сградата на общината в Пловдив

 

Благоевград

 

Над 200 души се включиха във вторият протест с искане за оставка на правителството в Благоевград. След митинг пред общината, протестиращите със скандирания: „мафия, оставка“ са отправиха на шествие до паметника на Гоце Делчев, където поднесоха цветя. След това шествието се върна пред Областната управа, където бяха повторение скандиранията. Утре протестът продължава пред Областната управа, информира БГНЕС.
.

.

.

.

.

 

Шумен

Шумен също се включи в националния протест срещу правителството. Хората там се събират от 19.00 ч. на пл. „Кристал“. Това съобщи за shumenonline.bg Габриел Загоров, организатор на протеста, който набира съмишленици в групата „Шуменски юмрук срещу властта на един тулуп“.

 

Дупница

„Излизаме със свещи и челници, за да потърсим почтените следователи, полицаи, прокурори и съдии и да им дадем кураж да надигнат най-после глави и глас. Търсим ги, защото не на народа е работа да реформира съдебната система. Гражданите можем и трябва да окажем натиск над мутрите, за да дадем пространство и сила на доблестните в системата. Търсим ги, защото знаем, че са там.“, обявиха днес протестиращите в Дупница.

 

Стара Загора


.

 

Стара Загора иска оставката на правителството на Бойко Борисов, на главния прокурор Иван Гешев и депутата на ГЕРБ Маноил Манев, пише „Либерта“.
.

 

Припомняме, че протестите в страната започнаха преди 5 дни, като постепенно броят на градовете, в които се събират хора да изразят недоволството си от управлението на правителството и срещу главния прокурор Иван Гешев стават все повече.

Вижте подробности от протестите вчера ТУК.

 

Очаквайте подробности.

 

Лупа БГ, Фрог нюз

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

Доц._Андрей_Чорбанов_6274957821127726242_2408442630338807554_original

Проф. Андрей Чорбанов: Ваксината срещу коклюш не е за възрастни. Крие риск от тежки нежелани реакции

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
php1gkx09_559x345

България пред епидемия от коклюш: До месец болните ще бъдат най-малко хиляда

април 22, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
big_2333

Само на 14 години си отиде слънцето ни Мария, съобщиха от английската гимназия в Бургас

април 21, 2024