ОБЩЕСТВО

Шефът на болницата във Велико Търново с разтърсващи подробности за починалия младеж с К-19

Шефът на болницата във Велико Търново с разтърсващи подробности за починалия младеж с К-19

 

 

b65ce3661ff448f1a8dccb19210d143e

 

 

 

„Важно ли е къде е срещнал ковид?! Как да убедим връстниците му, че е важното е да се спазват правилата – дистанция, маски, изолация.“

 

 

 

Това коментира гневен д-р Стефан Филев, в чиято болница са положили всички усилия да спасят момчето, но организмът му не издържал, пише 24 часа.

 

 

19-годишното момче, което почина днес от коронавирус във Велико Търново, се е заразило най-вероятно в дискотека. През лятото абитуриентът от Строителния техникум се отдавал на любимото си хоби – музиката и водел партита в едно от нощните заведения в града

 

 

Младежът бил приет да следва във Висшия институт за архитектура и строителство. Балът му за завършване на средното образование бил в края на юни, а първите симптоми на коронавирус са се появили около 7 юли. Лекарите са приложили дори терапията с кръвна плазма, за да спасят младия пациент, но организмът му ме издържал.

 

 

На въпрос къде се е заразило момчето – сред приятелите на бала, в дискотека или другаде, д-р Стефан Филев, директор на областната болница “Д-р Стефан Черкезов” във Велико Търново, коментира емоционално :

 

 

 

Младежът си отиде, това е огромна трагедия – важно ли е къде се е заразил?! При нас го докараха в тежко състояние, положихме всички усилия, за да го спасим. Дайте идея – как да убедя младите хора, че спазването на дистанция, ограничаването на контактите, носенето на маски не са ограничение на свободата, а спасение от вируса?!”

Според близки на починалото момче кметът на Велико Търново Даниел Панов е положил също огромни усилия, търсейки консултации от медици в София, които от първия ден на заразата са на първа линия и проследяват развитието на болестта и терапиите, от които тя се влияе.

 

 

 

Абитуриентът от строителния техникум не е празнувал бала със съучениците си от Американския колеж „Аркус“ във Велико Търново, където се заразиха с COVID-19, по данни на Регионалната здравна инспекция в града, 60 % от присъствалите момичета, момчета и техните учители.

 

 

Тържеството на училището се проведе на 27 юни, а общо 42-а души са присъствали – 23 бяха са заразени.

 

 

Родители и абитуриенти допускат, че масовото заразяване е станало в дискотека, където те са пушили наргилета, при което не са били спазени условията за хигиена.

 

 

 

Преди месец кметът на Велико Търново Даниел Панов, който е и председател на сдружението на общините, е предложил настойчиво пред министъра на здравеопазването в извънредните мерки за ограничаваме на коронавируса да се включи и забрана на използването на наргилета в затворени помещения на дискотеки и ресторанти. Още през март общинският съвет в Благоевград официално настоя пред Министерство на здравеопазването да се забранят наргилетата, което до този момент не е станало официално.

 

24 часа

loading...
ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

phph9cvtz_800x_

Взрив на К-19 в столичната полиция, обмислят да командироват още униформени от страната в София

август 1, 2020
bojkov234

Божков: Гешев със сигурност е престъпник и трябва да бъде разследван

август 1, 2020
sachi

Сачева: При служебно правителство площадите ще се напълнят с гладни и болни от коронавирус хора

август 1, 2020
eto-kak-voenen-pilot-ot-rezerva-otgovori-na-boiko-borisov-1

Ето как военен пилот от резерва отговори на Бойко Борисов, нарекъл Радев „прост летец“

август 1, 2020
big_2d09

Дончев се гъне и увърта: Възможно е да сме водили подобен разговор, не мога нито да отрека, нито да потвърдя

август 1, 2020
big_big_big_1903

Те са на площадите заради всички нас, стига сте опявали на умряло

август 1, 2020