Политика

ГЕРБ и патриотите провалиха заседанието на парламента. БСП: Ритуално самоубийство от страх!

ГЕРБ и патриотите провалиха заседанието на парламента. БСП: Ритуално самоубийство от страх!

нс-кв991-ratio-parlament-narodno-sybranie
ГЕРБ провали заседанието на парламента. От парламентарната група на партията в сградата на Народното събрание е само депутатът Александър Ненков, който дошъл заради уважението към институцията. Други депутати от ГЕРБ няма. ”Няма кворум” – обяви шефката на парламента Цвета Караянчева.

По думите на Ненков, заместник-председател на ПГ на ГЕРБ, предизвиканото от БСП извънредно заседание за COVID 19 и изслушването на премиера и на министъра на вътрешните работи за насилието по време на протестите и герберската конференция е безумие.

 

 

 

От ВМРО заявиха, че няма да влязат в залата и да се регистрират. Мяркаха се депутати от ДПС. Най-много бяха депутатите от БСП.

 

.

 

 

По списък има записани 78 човека, няма кворум –  съобщи председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя обяви повторна регистрация.

 

 

И при второто гласуване няма кворум. Парламентът се разпуска. За кворум бяха необходими подписите на 121 депутати.

 

Не желаем да даваме допълнителна трибуна на и без това медийно доминиращите тези на този „революционен авангард“, който съвсем по Ленински иска да ни освобождава от нещо и разнася ковчези и бесилки. Нееднократно сме казвали, че сме чули посланието на необременените и желаещи позитивна промяна в много посоки хора и отговорно ще поставим това в дневния ред на институциите – без популизъм и желание за дребни дивиденти, категорични бяха Патриотите.

 

 

ГЕРБ и парламентарното мнозинство днес извършиха ритуално самоубийство от страх. Да имаш мнозинство и да можеш всички решения и да не го правиш показва страх, това коментира след проваленото извънредно заседание на Народното събрание лидерът на БСП Корнелия Нинова.

 

 

Бойко Борисов показа как се руши законността, раздаването на пари може да става единствено чрез закона за бюджета, подчерта Нинова, която допълни че в последно време са раздадени или обещани 2 млрд. лева.

 

 

 

„Борисов си купува лично оцеляване с вашите пари за да си допълни онова чекмедже“, каза още тя и заключи, че днешният провал на заседанието на парламента е доказателство за диктатура и институционална криза.

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024