Политика

Дончева: Министър на енергетиката е счетоводителката на Пашата от СИК

Дончева: Министър на енергетиката е счетоводителката на Пашата от СИК

1597144905_8

 

 

 

„Кой му даде на Пашата да управлява целия сектор Енергетика? Кой назначи счетоводителката му за министър на енергетиката? Кой назначи Каратиста, като приближен на Пашата в борда на директорите на ЧЕЗ? Мутрите превзеха държавата“, каза пред бТВ адвокатът и бивш депутат Татяна Дончева.

 

 

 

Напомняме, че министър на енергетиката е Теменужка Петкова и също така, че тя подаде оставка, която първо бе приета, а после отхвърлена, след като призна, че я свързва приятелство с изненадващо определеното за първи купувач на ЧЕЗ семейство Върбакови, като съпругът в него има дългогодишни съдружия с босове на СИК.

 

 

 

Второто й напомняне беше свързано с избора за представител на държавата в ЧЕЗ на дотогавашния охранител на Пашата от СИК, познат като Митко Каратиста, чиято съпруга е общински съветник от ГЕРБ в София, дори шеф на комисия.  Дончева коментира и недопускането на ЧСИ в Дупница, въпреки решение на съда и как шефа на районното управление на МВР съдейства на охранителната фирма Делта гард, която също е на въпросния Митко Каратиста, да не допусне съдебния изпълнител.

 

 

 

„Той трябваше да издаде заповед на гардовете на Делта гард да се отдръпнат. Така е по закон“, каза още Дончева. Делта гард, Каратиста и неговия приятелски кръг станаха обект на разследването 8-те джуджета, което разкрива как собственикът на завода е изнудван, за да прехвърли бизнеса си на посочени от рекетьорите лица.

 

 

 

В специална декларация американският посланик Херо Мустафа не просто застана зад разследването на Антикорупционния фонд, създаден и финансиран от САЩ, но и предупреди българските власти, че всички замесени в казуса лица следва да получат незабавните си наказания. Всъщност, участието на брата на вътрешния министър Маринов в кръга, беше повод за оставката му и неговото освобождаване от поста. Явно САЩ няма да спрат до него диренето си. Очаква се четвърти епизод от сагата.

 

Би ти ви, 19 минути

 

https://19min.bg/news/8/137662.html?page=2

Политика

More in Политика

big_12

Главчев с ново 20: Предложих на президента аз да поема Външно, не знам дали и кога ще издаде указ

април 20, 2024
171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024