ОБЩЕСТВО

Привърженици на ГЕРБ нападнаха с павета и камъни палатковия лагер пред СУ. Има бити хора

Привърженици на ГЕРБ нападнаха с павета и камъни палатковия лагер пред СУ. Има бити хора

 

 

big_big_9be5

 

 

Палатковият лагер пред Ректората на Софийския университет е бил атакуван с камъни, а протестиращи са удряни и дърпани от мутри, посочва видеообръщение от страницата на организаторите на демонстрациите срещу правителството от Отровното трио, пише „Актуално“.

 

 

 

Според тях отговорността е на управляващите от ГЕРБ. От кадрите си личи, че палатковият лагер действително е станал обект на погром. Виждат се и камъни, както и изпочупени знамена и тенти на палатките.

 

 

Момиче е било влачено, докато е спяло в палатка, посочва се още в обръщението. На кръстовището пред СУ са разхвърляни вещи на хората, нощуващи там.

 

 

 

Протестиращите настояват полицията да прегледа записите от охранителните камери и бързо да залови провокаторите. Както е известно, пред Ректората се намират палатките на майките от Системата ни убива.

 

 

 

Случилото се идва в момент, когато повечето от протестиращите отидоха пред резиденция Бояна, където днес има национално съвещание на прокурорите.

 

 

 

 

Георги Флоров е ръководил погрома над палатковия лагер пред Софийския университет. 

За това се похвали сам той във Фейсбук и е заснел нападението.

„Като няма полиция сме ние наред“, казва Флоров.

„Как е върви ли пенсията?“, пита младежът.

 

 

 

Младежите са издебнали момент, когато протестиращите са по-малко.

На барикадата имаше няколко възрастни хора, която е принудена да напусне.

 

 

 

„Здравейте, ние също сме граждани, тези пейки са и наши“, обърнаха се Флоров

„Уау, махнахме един катун“, възкликна Георги Флоров докато с останалите граждани вървяха към Министерски съвет, където е другия къмпинг на Отровното трио Минеков-Бабикян-Хаджигенов. „Чувстваме се успяли, време е да съборим и този пред МС“, обяви още Флоров.

 

 

 

Един пенсионер ще ми затваря центъра на София. Вие какво работите? Спите си на пенсията. А така. Браво. Направихме нещо хубаво„, заявява Флоров.

 

 

Видео може да видите тук https://www.facebook.com/florovgeorgi/videos/3223672451002208/UzpfSTEwMDAwNTkwOTcwMjk2Njo2MjUxMDc4MjQ4MTE2NDU/?sk=h_chr

За себе си във Фейсбук Флоров посочва, че е директор на  Статисти Флоров „G“.

Ето какво казва през 2013 г. тогава на 18 години Флоров:

„Агенциите за статисти набират платени протестиращи“, категорично заяви 18-годишният Георги Флоров в ефира на Нова тв. Той застава пред телевизионни камери три месеца след началото на протестите. През юни Флоров отново направи публични свидетелства, но в ефира на bTV.

 
„Първите, които ме наеха за платен протестиращ бяха от „Атака“ през февруари. Платиха ми 5 лева, бяхме с флайери на „Атака“ и знамена. Не бях само аз, имаше и други хора. На 19 февруари групата на „Атака“ беше платена, беше ни наредено да викаме и да следваме един по-активен протестиращ“, каза Флоров днес в Нова тв пред Ани Цолова и Виктор Николаев.

 

 

 

„Една приятелка ме попита във Фейсбук дали искам да протестирам за 15 лева. Аз веднага попитах за кой, кога и къде, защото съм ходил и друг път на платени протести. Тя ми отговори – за „Атака“, 15 лева плюс ядене. Парите се раздават след 22:00 часа вечерта. Организацията става с посредници и не може да се стигне до поръчителя. „Тя ми каза на мен, на нея й е казал някой друг“, разказа Георги преди три месеца на Цолова и Николаев в bTV.

 

 

 

Привърженик съм на ГЕРБ. Разбрах, че трябва да държа за тях на 20 февруари, когато участвах в агитката в подкрепа на ГЕРБ, макар че ми платиха тогава 20 лева„, каза Флоров, цитиран от България днес.

 

 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

 

Актуално, България днес, Петел

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

960x540

Обява за продажба на къща и парцел в Родопите взриви мрежата

май 6, 2024
extlb9pkgsfa1pgpezzg

Армията ни продължава да намалява, военните пилоти почти не летят, а моряците не плават

май 5, 2024
nova-tv-rozhdestvo-768x397

Нова телевизия сцепи мрака с идиотски гаф за Великден

май 5, 2024
IMAGE_13975557_40_0

Румънска реч оглася Слънчев бряг, украинки решиха проблемите на търговците / ВИДЕО

май 5, 2024
christos2

Христос Воскресе! Честит Великден! Много здраве и благополучие!

май 4, 2024
960x540

Акад. Петър Иванов: Вижте преди изборите каква е истинската реалност у нас

май 4, 2024