ИНЦИДЕНТИ

Трима са арестувани за инцидента с колата на жена и децата й до Румънското посолство

Трима са арестувани за инцидента с колата на жена и децата й до Румънското посолство

 

big_1004a51

 

 

Трима са арестувани снощи заради инцидента с колата на жена с деца на блокираното кръстовище на Румънското посолство на бул. „Ситняково“, съобщават от полицията.

 

 

„Трима участници в нерегламентираните протестни действия са задържани за проявена агресия към семейство. СДВР призовастоличани и гостите на града да шофират при отчитане на по-сложната обстановка.

 

 

Около 22.00 часа на 17 август 2020 г. на телефон 112 е получен сигнал, че семейство с две малки деца – момченце на 2 години и момиченце на 9 години, са станали жертва на нападение на лица, провеждащи незаконна блокада на кръстовището пред румънското  посолство на булевард „Ситняково“ в София“, съобщават от СДВР.

 

 

Семейството е пътувало с автомобила си в посока от улица „Черковна“ към булевард „Цариградско шосе“, когато на кръстовищетолеката кола е била спряна и обградена от агресивно настроени протестиращи.

 

 

При проявената агресия са счупени стъкла и фарове нана управляваното от 44-годишната жена МПС.Служители на СДВР незабавно са се отзовали на сигнала, подаден на телефон 112. След проведената операция от района накръстовището успешно е изведен автомобила, заедно със семейството.

 

 

За нападението са задържани три лица, които са участвали в нерегламентирания протест.Във връзка с нанесените щети на МПС-то е образувано досъдебно производство по чл. 216 от НК за унищожаване на чужда движимаили недвижима собственост. Разследването и работата по случая продължават под ръководството на СРП.

 

 

 

 

Във връзка с провеждането на незаконни протестни действия Столичната дирекция на вътрешните работи предупреждава жителите и гостите на София да осъществяват с повишено внимание придвижването си на територията на града“, гласи съобщението на полицията.

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024
big_Scree1

Терористична атака в концертна зала в Подмосковието, има загинали и ранени

март 22, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
8143f4ea8c7e408481670258d8d7fcc8

Трагедия: Четвъртокласник издъхна в училищен двор в Казанлък. СУ „Екзарх Антим I“: Едно от децата ни пое по пътя към вечността!

март 18, 2024
171000372017483

5-годишно дете е с опасност за живота след тежката катастрофа край Бургас, в която загина майка му

март 9, 2024
мотор

Трагедия: Първородният син на известен пловдивски бизнесмен загина нелепо с мотор / СНИМКИ

март 5, 2024