Политика

Марешки подарява плаж на президента: Дарявам, а не вземам. Аз съм благодетел на хората, а не крадец

Марешки подарява плаж на президента: Дарявам, а не вземам. Аз съм благодетел на хората, а не крадец

 

mareshki-podarava-plaj-na-prezidenta-1

 

 

 

Лидерът на партия „Воля“ Веселин Марешки отрече да има връзка между подписването на проекта за нова Конституция, предложен от ГЕРБ, и получените концесии за плажа „Кабакум“ с решение на Министерски съвет. Пред „Хоризонт“ Марешки обвини президента Румен Радев, че е направил това внушение и обясни, че е променил решението си да не подписва проекта, защото се е вслушал в исканията на хората.

 

 
„Изключително съм учуден, че президентът Радев вкара тази теория. Това може да го направи само човек, който начинът му на мислене е такъв – всеки обвинява другия в това, което сам прави. Аз не се занимавам с такива неща като него – със шуробаджанашки схеми, това е абсурдно твърдение!

 

 

 

Най-важното, което е по същество, това е, че преди 10 години, когато ние кандидатствахме за този плаж, той от 5 години беше безлюден, така че ние по-скоро се явяваме спасители и на интереса на държавата да си получава доходи от този плаж, някой да го стопанисва и да помага на хората да са доволни, отколкото да сме направили някаква далавера“.

 

 

 

Далавера се прави за нещо, което всички искат, а този плаж никой не го иска вече 10-15 години, посочи Марешки и допълни, че според счетоводителите му от десет години плажът излиза на загуба, същото се отнасяло за фитнеса му във Варна. „Във фитнеса 2 лева тренировката и на плажа 2 лева чадърът“, отбеляза Веселин Марешки.

 

 

 

„Плажът, който стопанисваме, който никой не го иска, носи приходи от 100 хиляди лева на година, не на месец“, уточни той. „И носи загуба след инвестиция около 1 милион, която сме направили, носи загуба от около 50 хиляди лева на година. 100 хиляди лева на година са приходите, не е печалбата.“

 

 

 

 

Веселин Марешки съобщи още, че подготвя документите на плажа, които планира да връчи на президента. „И ще му го дам той да го стопанисва. След като е толкова голяма далавера – ще му го подаря“.

 

 

 

„Аз дарявам, а не вземам. Аз съм благодетел на хората, а не крадец“, подчерта лидерът на „Воля“ пред БНР.

 

 

Марешки призова държавния глава Румен Радев да покаже проекта си за Конституция и уточни, че ще се подпише първи под него.

 

 

 

„Ще го внесем и ще започнем да събираме подписи и за неговия проект. Ще предложа наш, алтернативен, ако неговият не ми хареса. Аз ще представя друг, който ще бъде много по-добър от неговия.“

 

 

БНР, Факти БГ

loading...
Политика

More in Политика

big_64f306

Радев пита главния секретар на МВР и шефа на ДАНС: Защо на протеста бяха допуснати провокатори?

септември 4, 2020
big_64f

Скандал на Кабакум: Хора на Марешки нападнаха Мая Манолова. Идва полиция… ВИДЕА

септември 4, 2020
big_6

Румен Петков разписа час по час арестите на Борисов и Гешев

септември 4, 2020
big_118762857_3739915599386384_4015177789145548731_o

Световните медии тръбят: Кризата в България се задълбочава! (ВИДЕО)

септември 4, 2020
1577548152

Нинова: Няма да осигуряваме мнозинство за престъпните закони, които управляващите се канят да приемат

септември 4, 2020
d7d528aa65b4ba8784cfaa8279f01622

Дариткова: Готови сме да подадем оставка, след като посочим път, по който да се развива България

септември 4, 2020