Политика

Рашидов: Борисов не е мутра. При гражданска война такъв бой ще падне и такъв ще го отнесат

Рашидов: Борисов не е мутра. При гражданска война такъв бой ще падне и такъв ще го отнесат

 

1-21

 

 

 

Естествено, има смяна на поколенията и те ще направят своя живот такъв, какъвто те искат да го живеят. Аз това всичкото го приемам. Но кой ги води? Кои са организаторите? Тия млади момчета на по 65 години, тези комсомолчета? Познаваме ли тези, които искат да яхнат тази млада енергия, знаем ли им биографиите? По-късно ще ги разкажа сигурно и аз, заяви пред bTV депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов.

 

 

 

Това, което става, тази агресия – искат да ни убиват, искат Народен съд, искат бесилки. Това ли е демокрацията? Това ли ще стане? Това че много хора мълчат, не значи, че са се смирили да бъдат заплашвани от двама-трима полудели хора.

 

 

 

Дават ли си сметка, че при една гражданска война такъв бой ще падне и такъв ще го отнесат. Кой ще им прости те само да посягат? – попита Рашидов.

 

„Кои са мутрите в парламента, аз ли съм мутра, тези 240 човека в парламента мутри ли ги наричаме?“

 

Борисов не е нито мутра, нито вреден. 10 години той изгради куп неща. Ако не го признаем – срамота. Дай пълно отрицание! Че кой друг е направил? Днес пътуваме до Бургас за два часа и половина, пътувахме само два часа на Петолъчката, каза още депутатът от ГЕРБ.

 

 

 

По думите му преди няколко месеца той е видял желание за смирение от страна на премиера Бойко Борисов, но президентът не му е отговорил със същото.

 

 

„Така не се говори. Президентът слезе и заобиколен от едни момчета с черни фланелки и синджири, които бутаха кофите за боклук върху полицията, го изпратиха до президентството. Той не се ли вижда как това изглежда отстрани? Отвратително е. Един президент, не е президент на 5 или 10 протестиращи. Да, има протести, всички сме съгласни, демокрацията позволява, ами останалите 7 млн., които не протестират? Той не е ли президент на тези хора“, каза Рашидов.

 

 

 

Депутатът заяви, че не напада държавния глава, а просто го призовава да влезе в роля. „Ролята на един президент е да сведе глава пред националните ценности, да си поеме задълженията като президент на българския народ“, добави той.

 

 

Рашидов посочи, че „ежбите на двама генерали не могат да станат повод за национална катастрофа“. По думите му преди няколко месеца той е видял желание за смирение от страна на премиера Бойко Борисов, но президентът не му е отговорил със същото. Той добави, че „големите мъже“ са длъжни да седнат на една маса и да потърсят помирение.

 

 

 

Оф нюз, БТВ

loading...
Политика

More in Политика

big_1dc6

Борисов: Правилно управляваме държавата, всичко работи, народът не усеща, че сме в пандемия

септември 12, 2020
php2kqrqo_800x_

За първи път в историята си днес БСП пряко ще избере своя председател

септември 12, 2020
biznesmen-borisov-shte-padne-do-nova-godina-shte-ima-shokirashti-razkritia-video-1

Бизнесменът Пламен Стоянов: Борисов ще падне до Нова година, ще има шокиращи разкрития (ВИДЕО)

септември 12, 2020
091f371bceef8e6cba44605a2f9f1ac9

Каракачанов: По 30 лева е тарифата за статист на протестите в София, за бой с полицията – 300 лева!

септември 11, 2020
560x315

Евродепутатката Клеър Дейли: Проучила съм Борисов и Гешев, думата „бандити“ е точна за тях! ВИДЕО

септември 11, 2020
c4d84b9f7dd968d213f09480f14efa96

Сачева: Самата аз искам промяна. Избрали сме да работим в полза на хората, не за партийния интерес

септември 11, 2020