Коментари

Сачева цитира баба си: Може всичко, но нищо прекалено

Сачева цитира баба си: Може всичко, но нищо прекалено

big_0

 

 

„Малко са дните в календара, в които денят е празник, не защото е определен официално за такъв, а защото всеки е съпричастен към него по своему – чака го с нетърпение, подготвя се с месеци, пази го в спомените си, посреща го с надеждата за по-добро бъдеще и с желанието за градеж. Първият учебен ден“.

 

 

 

Това написа в профила си във Фейсбук социалният министър Деница Сачева, пише факти.бг.

 

 

„Училището е мястото, в което се научаваме да четем и пишем правилно, да смятаме. Мястото, където срещаме първата любов, където правим най-чистите приятелства. Там, където се учим да живеем заедно и да бъдем добри хора.

 

 

 

Тази година е особена. Заради мерки, маски, изолатори. Здравето на децата и учителите безспорно е важно. Но нека не се поддаваме на страха. Нека все пак запазим разума над всичко останало. Помня, че моята прабаба, която живя почти до 100 години, винаги ми повтаряше: „Може всичко, но нищо прекалено“, пише още министърът.

 

 

„Мислите ми са за всички деца, които днес не могат да отидат на училище, защото се страхуват – те или родителите им. За всички онези хиляди деца със специални образователни потребности, които много трудно и с много усилия интегрирахме години наред в класовете. За много от тях новите мерки са още една бариера към това да бъдат част от обществото ни.

 

 

 

Всяка учебна година идва със своите предизвикателства. Тази учебна година ще изисква много повече от обикновено – търпение, обич, смелост, вдъхновение, иновации“, казва Сачева.

 

 

 

„Тази учебна година ще бъде успешна, ако издържим най-важния изпит – този да останем хора въпреки трудностите. Ако успеем докато пазим здравето си да не забравяме да опазим и душата.

 

 

 

 

Нека никога да не забравяме, че всеки от нас във всеки миг е едновременно учител и ученик на някого. Защото ученето ни един от друг – от опита, от грешките, от успехите – продължава цял живот. Успешна нова учебна година на всички!“, пожелава накрая социалният министър.

 

 

 

 

loading...
Коментари

More in Коментари

big_199

Нинова: Правителството тегли нов заем от 2 млрд. евро

септември 15, 2020
db93aa62e8034594953793d4eef067ae

Иван Бакалов: И на Борисов могат да му лепнат няколко присъди, но прокуратурата се ослушва

септември 15, 2020
big_big_big_big_1_3_5cdb24

Цвета Караянчева за 15 септември: Нека силата бъде с Вас

септември 15, 2020
bojkov234

Божков: Единственият принос на БМБ към образованието е да институционализира простотията

септември 15, 2020
bojkov-selski-nomera-g-n-borisov-1

Божков: Селски номера, г-н Борисов

септември 14, 2020
borisov_erdogan_bgnes

”Der Spiegel”: Премиерът на България е нарушил международните конвенции

септември 14, 2020