Европа

Стотици гневни българи заляха Манфред Вебер с въпроси: Защо подкрепяте Борисов и мафията?

Стотици гневни българи заляха Манфред Вебер с въпроси: Защо подкрепяте Борисов и мафията?

 

 

stotici-gnevni-balgari-zalaha-veber-s-vaprosi-zashto-podkrepate-borisov-i-mafiata-1 (1)

 

 

 

 

Фейсбук страницата на Манфред Вебер е залята с гневни коментари на протестиращи българи, които питат председателя на групата на ЕНП в Европарламента: защо подкрепя Борисов и мафията в България?

 

 

 

 

Последната публикация на Вебер е от вчера, 7 септември, където той взима отношение към действията на турския президент Ердоган и позицията на Европа, забеляза „Епицентър“. Под въпроса „Ще остане ли Европа безсилна срещу Ердоган?“ Вебер заклеймява незаконните действия на турския президент, който по думите на Вебер си присвоява правото да разширява активността на страната си за изследване на въглеводороди в гръцки води, заплашва Франция и Гърция и т.н.

 

 

 

 

Под позицията на Вебер за Ердоган обаче валят коментари на протестиращи българи, които се отнасят до ситуацията в България и до премиера Борисов. Те вече са над 600, като това не е единствената публикация на бившия шпиценкандидат за председател на ЕН, залят от неудобни въпроси.

 

 

 

Припомняме, че в началото на юли Вебер подкрепи Борисов, като становището му бе оповестено на първия контрамитинг в защита на правителството след поканата за членство в ERM II. Оттогава насам друга официална позиция на ЕНП няма.

Сега българите рязко засилиха активността си.

 

 

 

Ето някои от коментарите:
„Господин Вебер, вие подкрепяте мафията, която разрушава цяла България. Позицията ви е позор“.

 

 

 

„А какво ще кажете за съседната на Турция България? Съзнавате ли, че подкрепяте диктатор? Лицемерие ли е да подкрепяш един диктатор, а да говориш високо срещу друг?“

 

 

„Господин Вебер, всякакъв разговор за „европейски ценности“ и „да бъдем единни“, който идва от Вашата уста, е безсрамно лицемерие“.

 

 

„Скъпи Манфред, хиляди българи ви изпратиха съобщения с въпроса: „защо подкрепяте корупцията на Борисов?“. Продължаваме да чакаме вашия отговор“.

 

 

 

„Защо Европа е сляпа за диктатурата в България?“

 

 

 

Огромният дял от публикациите са на английски език.

 

 

 

В социалната мрежа се разпространява и писмо (на немски и български език), което всеки българин може да изпрати на Вебер.
В него се казва:

 

 

 

„Вярваме в европейските ценности и върховенството на закона! Вярваме в смисъла на разделението на властите и медийната свобода!

За съжаление в България се случва безпрецедентно и несъразмерно насилие върху граждани и журналисти, като се ограничава правото им на протест и медийно отразяване.

 

 

 

Не искаме да мислим, че в оценките си за случващото се в България, сте воден от тяснопартийни интереси и опит за спасяване на лошия имидж на министър-председателя Бойко Борисов, чиято партия е в политическото семейство на Европейската народна партия. Той вреди не само на нас, но и на целия Европейски съюз.

 

 

 

Ние няма да се откажем, а Вие все още имате шанс да промените позицията си, за да не превръщате Европейския съюз във фасадна демокрация, каквато е сегашната демокрацията в България!“

Писмото също е качено в профила на Вебер във Фейсбук, отбелязва още „Епицентър“.

 

 

 

За сравнение преди кризата в България под публикациите на Вебер в социалната мрежа има по около десет коментара. Сега са стотици и все от българи.

 

 

 

Разпространява се и телефонът на Вебер, на който всеки може да му звънне. До този момент няма реакция от страна на ръководителя на фракцията на ЕНП в Европарламента.

 

Епицентър

loading...
Европа

More in Европа

big_179a

Кьовеши: Започваме разследване на финансови измами и влиятелни хора!

септември 7, 2020
phpajd6mm_800x_

Съветът на Европа посече проекта на властта за нова Конституция: Не дава гаранции за независимост на гл. прокурор

септември 4, 2020
big_big_96636390_844637332688189_985972792916705280_n

Румънски евродепутат: Борисов, вашият мандат е огромен позор!

септември 4, 2020
ek-sledi-otblizo-policeiskoto-nasilie-v-balgaria-1

Говори Брюксел: ЕК следи отблизо полицейското насилие в България, наясно сме!

септември 3, 2020
barli

Събуди ли се Европа? Зам.-председател на ЕП обвини ”Борисов 3” в разпространение на фалшиви новини

септември 3, 2020
12c0b62df29c479f80f0d6ce2de7cc58

Германия: Навални е отровен с вещество от групата „Новичок“

септември 2, 2020