Политика

Цветанов изсмуква актива на ГЕРБ от Борисов. Пълни залите в родния край на Томислав Дончев

Цветанов изсмуква актива на ГЕРБ от Борисов. Пълни залите в родния край на Томислав Дончев

 

big_big_big_big_1_3_5cd861

 

 

Все повече сигнали, че Цветан Цветанов буквално изсмуква актива на ГЕРБ от Борисов.

 

 

Цветан Цветанов напълни зали в родния край на вицето Томислав Дончев. Доста фенове му се събраха в Габрово, Севлиево и другите общини около българския Манчестър, предаде 19 мин.бг.

 

 

„Благодаря на всички приятели от Габрово, Севлиево, Трявна и Дряново за продуктивната работна среща, която проведохме в художествената галерия “Христо Цокев” в гр. Габрово тази вечер. Благодаря Ви за конструктивния разговор и за възможността да обсъдим бъдещия ни политически проект Републиканци за България.“, написа той във Фейсбук.

 

 

 

Бивши кметове на ГЕРБ напуснаха партията, за да станат част от новата формация на Цветан Цветанов. А доскорошната дясна ръка на Бойко Борисов е готов да разговаря с всички партии с десни убеждения.

 

 

 

„Разговорите, които правя през последните няколко месеца, е да намеря съмишленици, които са за евроатлантическата насоченост на проекта, който правя. Водя разговори както с представители на ГЕРБ, които напускат партията, така и с хора от целия политически спектър – в център/дясно“, каза Цветанов Цветанов в интервю за Bulgaria ON AIR.

 

 

 

По думите му в последните месеци хората получават сериозно разочарование. Цветанов обаче премълчава за своя принос в това разочарование.

 

 

„Много от тези хора, които са честни и с капацитет, представители на ГЕРБ в местната власт или в други области на страната, имат необходимите качества, но виждат, че всичко, което беше създадено през годините… за много кратък период ГЕРБ се превърна в най-мразената партия. Което е абсурдно и толкова голяма политическа грешка на тези, които днес управляват партията и тези, които управляват държавата“, допълни бившият втори в ГЕРБ.

 

 

 

Според Цветанов тази грешка се дължи на загубата от реалността.

 

 

 

„През всичките тези години, участвайки активно в стария политически проект, аз бях човекът, който първо носеше отговорност, имах постоянно комуникация и решавах проблеми, които те поставят както на местно, регионално, но така и на хората, които са присъствали както на приемни дни като депутат, така и на срещите, които съм правил в цялата страна“, подчерта той.

 

 

Бившият вътрешен министър коментира, че структурирането на една партия е много къртовска работа.

 

 

„Правителството изцяло се отклони от управленския си стил, който имахме в първия мандат и когато аз бях депутат в изпълнителната власт“, категоричен е Цветан Цветанов.

 

 

 

„Процесът и спиралата, в която влезе ГЕРБ, тази промяна на поведението при тези обществени констатации и протестите отвън – партията ще загуби страшно много. Прогнозата, която аз мога да дам е, че те ще получат под 500 000 гласа. А колкото по-дълго управляват – те могат да паднат и доста под тези гласове“, каза още основателят на „Републиканци за България“.

loading...
Политика

More in Политика

фъндъ768x432

Фандъкова се закани на протестиращите: Ще има проверки за носенето на маски

октомври 21, 2020
ninova-i-borisov

”Галъп”: 13,5% подкрепа за БСП, 13% за ГЕРБ, 8,6% за Слави Трифонов

октомври 21, 2020
д-рbig_sesa

Д-р Борисов се намеси и разпореди за новата заповед: Може без маски, където няма много хора

октомври 21, 2020
бобчоbig_1235

Борисов: По 50 лв. за всички пенсионери и за ноември. Дължим им достойни старини! ВИДЕО

октомври 21, 2020
керс122097396_2753570654915716_1486411184216362281_n

Официално: Президентът Радев с трети отрицателен тест за Ковид 19 в рамките на седмица!

октомври 21, 2020
big_1994

Томислав Дончев: Предполагам, че ще има нюанси при носенето на маски на открито

октомври 21, 2020