Политика

Борисов: Нямам дете от Борислава Йовчева! Не, не ме занимавайте с глупости

Борисов: Нямам дете от Борислава Йовчева! Не, не ме занимавайте с глупости

 

boko-jovcheva

 

 

Нямам дете от Борислава Йовчева. Това каза в Кърджали Бойко Борисов в отговор на журналистически въпрос. „Не, не ме занимавайте с глупости“, заяви той, видимо ядосан.

 

 

Репортерката, попитала го директно за миската от аферата „Барселона“, бе обградена от трима гавази на НСО, които грубо ѝ спряха лайв стрийма.

 

 

Премиерът и ПКП* Цвета Караянчева си чукнаха среща във вилаета на ДПС-Кърджали. Поводът за срещата е църковно мероприятие, а гледката на строените чинно попове, посрещащи Борисов е поредната гротеска.

 

 

 

Премиерът говори и пред местни журналисти, но след въпроса за Борислава Йовчева се отдръпна и прекъсна по-нататъшната комуникация с медиите с думите „имаме време за всичко, днес правим манастир“ – преди това, в типичния си стил, той говореше ту за нов манастир, ту за ремонтиран.

 

 

 

 

Името на Йовчева се появи покрай скандала в къщата в Барселона и разследването, което властите в Каталуня водят дали Борисов е свързан с „международна схема за пране на пари“.

 

 

 

 

Българският премиер отрича да има имоти в Барселона и каквито и да било връзки със схеми за пране на пари, а в първите си коментари за случая той го свърза с атака от Русия и президента Румен Радев.

 

 

 

Уважавам протестите на хората, няма досега случай протестиращи да са искали нещо от правителството или да са предлагали, и да не са били срещнати, изслушани и да не им е бил решен проблемът. Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод на антиправителствените протести, които се провеждат вече над 2 месеца.

 

 

 

 

„Безспорно, тези провокатори, които се появиха в един момент – хвърляха бомби по полицаите и къртеха София, безспорно има платени от тях. Едните не трябва да се смесват с другите – към едните изпитвам безкрайно уважение, към другите – неприязън, който няма да спре“, каза премиерът.

 

 

Борисов коментира, че всички политически фигури и партии, които участват в демонстрациите – вече са се провалили. Как ще управляват, освен да искат бесилки и ковчези“, допълни той.

 

 

 

 

На въпрос на Би Ти Ви как ще коментира критиките на евродепутата Клеър Дейви към него и главния прокурор Иван Гешев, премиерът каза: „В същото време се видя, че има огромни критики относно президента Радев и всички останали. В ада на българския казан няма охрана – едните топят мен, ние топим Радев – едните евродепутати говорят с ЕНП, другите със социалдемократите.

 

 

 

Най-елементарен пример, направи ми впечатление, че единственото, в което се обвиняват БСП на днешните избори е – фалшификация. Те искат да направят следващите избори, та те не могат да си направят своите и се обвиняват в манипулация, лъжа и измама. На кого да дадем?!“

 

 

 

 

Относно призива на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов за диалог между президента и премиера, Борисов посочи: „Аз съм готов да се събера и с Триото, и Радев, и с всеки като ми обяснят какво ще правят във финанси, икономика, отбрана, ако щеш. Няма по-добро от диалог, но те не искат“.

 

 

 

*проста кърджалийска п.тка, по думите на Бойко Борисов.

 

 

Мигнюз

mignews.info

 

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024