ОБЩЕСТВО

Ден 61: Кино от страшната нощ (на живо)

Ден 61: Кино от страшната нощ (на живо)

phpmcii2a_800x_

 

 

 

 

С видеокадри от страшната нощ на 2 септември започна 61-ият протест в центъра на София.

 

 

 

Кадрите бяха прожектирани по фасадата на бившия партиен дом, тоест новата сграда на Народното събрание.

 

 

 

 

Стотици се събират в центъра на София и тази вечер, за да поискат оставките на премиера Борисов, правителството и главния прокурор Гешев.

 

 

 

 

 

 

Тук сред нас има служители на ДАНС, които разследват хипотезата, че Васил Божков финансира протестите. Господа от ДАНС, кажете на вашите шефове, че са много тъпи и им поискайте оставката, призова от трибуната Виктор Лилов.

 

 

 

В първите минути на протеста красиво момиче с фламинго привлече погледите на демонстрантите и фоторепортерите.

 

 

 

Очаквайте подробности.

 

Два месеца антиправителствени протести. Без ескалация на напрежението започна протестът, традиционно в 20 часа.

Хората започнаха да се събират в т.н. „Триъгълник на властта“, като от „Отровното трио” призоваха протестиращите да останат единни.

 

 

61-vi-den-na-protesti-nas-ne-ni-e-strah-1

 

 

Протестът тази вечер е под надслов „Нас не ни е страх”, като от „Отровното трио” призоваха протестиращите да останат единни.

 

 

 

 

Пускат се и записите с гласа, за който се твърди, но все още няма никакви доказателства за това, че е на премиера Бойко Борисов.

 

 

 

Отново протест имаше и пред лятната резиденция на почетния председател на ДПС в парк „Росенец”. Демонстранти се събраха със знамена и лозунги с поредно искане за оставка на правителството. Въпреки опитите на хората да говорят с Ахмед Доган, никой от обитателите на резиденцията не излезе.

 

 

Под знака на протестите преминаха и вчерашните тържества по повод Съединението на България. В Пловдив се чуваха викове „Оставка“ по време на официалната церемония, а в София имаше шествия на протестиращи и контрапротестиращи. Всичко за събитията от вчера може да видите ТУК.

Българието в чужбина също не спират да искат оставки – ТУК.
.

.

.

.

 

ФрогНюз припомня, че огромното недоволство избухна след като прокуратурата нахлу в сградата на Президентството, за да арестува служители от администрацията. Безпрецедентния ход бе определен като погазване на Конституцията и посягане върху суверенитета на държавата. Всичко това се случи и на фона на акцията на Христо Иванов в парк “Росенец”, който направи неуспешен опит да акостира на българския бряг близо до лятната резиденция на Ахмед Доган.

 

След няколко седмични протести премиерът Бойко Борисов първо смени трима от министрите си – на финансите Владислав Горанов, на икономиката Емил Караниколов и на туризма Николина Ангелкова, а здравният министър Кирил Ананинев стана финансов.  Това по никакъв начин не намали силата на протестите, които издигнаха няколко палаткови лагера и блокираха ключови кръстовища в София, Пловдив и Варна. След това премиерът заяви, че управляващите ще поискат “рестарт” на държавата и ще стартират дебати за свикване на Велико народно събрание и конституционни промени. Идеята на кабинета бе определена като опит за отклоняване на общественото внимание и ход за печелене на време. Нескопосаният проект за промяна на основния ни закон доведе до подаване на оставка и на правосъдния министър Даниел Кирилов.  ГЕРБ все пак успяха да съберат необходимите подписи, за да внесат проекта си за изменения в Конституцията за дебат в Народното събрание. Това станало с подкрепата на партия “Воля”, която няколко пъти смени позицията си по темата. Според последното изказване на лидера им Веселин Марешки политическата формация нямаше да вземе участие в събирането на подписи, но пък накрая се оказа, че се е подписал без да чете проекта.

 

Към настоящия момент Борисов все по-упорито избягва публичните си появи, но пък не спира да публикува лайфове от джипа си. Критиките към него не бяха спестени, както и европейски медии, така и от евродепутати от други държави.

 

 

Оф нюз, Фрог нюз

 

 

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

960x540

Обява за продажба на къща и парцел в Родопите взриви мрежата

май 6, 2024
extlb9pkgsfa1pgpezzg

Армията ни продължава да намалява, военните пилоти почти не летят, а моряците не плават

май 5, 2024
nova-tv-rozhdestvo-768x397

Нова телевизия сцепи мрака с идиотски гаф за Великден

май 5, 2024
IMAGE_13975557_40_0

Румънска реч оглася Слънчев бряг, украинки решиха проблемите на търговците / ВИДЕО

май 5, 2024
christos2

Христос Воскресе! Честит Великден! Много здраве и благополучие!

май 4, 2024
960x540

Акад. Петър Иванов: Вижте преди изборите каква е истинската реалност у нас

май 4, 2024