ОБЩЕСТВО

Ден 69! Изборните машинации, които готвят ГЕРБ и властта – във фокуса на протеста! СНИМКИ

Ден 69! Изборните машинации, които готвят ГЕРБ и властта – във фокуса на протеста! СНИМКИ

protest_69_1
Ден 69! И днешната антиправителствена демонстрация започна под мотото ”Нас не ни е страх”. Подробно бяха описани машинациите, които властта и ГЕРБ готвят за изборите. Хората, които говориха от сцената се зарекоха да стоят на площада, докато не се преборят за исканията си, а именно оставка на Бойко Борисов и Иван Гешев. Очаква се в сряда на сцената да говори певецът Георги Станчев. От ”Отровното трио” съобщиха, че се готви изненада, която утре ще бъде съобщена.

Протестиращите тръгнаха към „Орлов мост“ към 21,20 часа

.

 

21, 15 часа:

Адв. Николай Хаджигенов:

Управлението на Борисов убива веднага. Искаме да сме свободни. За свободата трябва да се борим всеки ден и час.  Фалшивата новина за народния съд започна в БНТ, последва пресконференция на зам.-министър на външните работи. Ние сме в завладяна държава. това е причината ние да се събираме на 22-ри, надявам се за последен път. Трябва да премахнем политическата проституция, която се намира в НС от 30 години. Борим се за свобода, демокрация и нищо повече.

След думите му бе изслушан химна на Р България. Множеството от хора се отправи както всяка вечер към „Орлов мост“.

 

Николай Хаджигенов.

 

21, 10 часа:

Проф. Велислав Минеков:

Тези същите тикви и каскети искат да променят изборния закон, така че пак ГЕРБ да бъде печеливш. В момента държавата ни кандидатства за нов дълг от 2 млрд.  евро. Ще го плащаме 30 години от нашите внуци и правнуци. Те имат енергия за вършене на всякакъв вид престъпления.

 

Велислав Минеков
.

 

20, 40 часа:

Икономист: Страната ни е прекрасна, а държавата ни е кочина, начело с доста лакоми и ненаситни хора. Не искам да живея в такава кочина. Искам да живея в нормална и демократична държава, в която независимите институции работят в интерес на хората, а не на малка група лица. 22-ри септември и много добра дата. На нея ще продължим да се борим за тази независимост, която в момента я няма. Настояваме все повече еднакво да се прилагат законите за всички, без значение  кой какъв е. Нека да сме заедно и да покажем на всички политици, че ние не искаме да живеем по този начин и че искаме да живеем в една нормална държава. не искаме да сме на последно място във всички позитивни класации и на първите места в негативните. И аз имам какво да губя, но съм поел риск, защото каузата ни е много важна.

 

Икономистът призова  всички хора да се присъединят към протестиращите.

 

Хората слушат с интерес речите.

 

20,30 часа:

Арман Бабикян поздрави учениците и учителите със старта на новата учебна година. Той прочете негативната статистика, която сочи, какво е мястото на България по образованост. 47 процента от българските ученици  не покриват средната грамотност в ЕС. 59 000 първокласници днес са прекрачили прага на училището, което е  с 1000 по-малко от миналата.  В 11-ти клас  учениците са по-малко от миналата година, каза той. Управляващите си готвят  служебна победа чрез поправките в избирателния закон, които върхушката ще прекара през пленарна зала. Ще направят всичко възможно да се гласува само с хартиени бюлетини. Ние ще сме много изненадани, така ще опитат да спечелят с машинации.

 

Арман Бабикян.

 

20, 15 часа:

На стената на Партийния дом се излъчват кадри от посещението на премиера Бойко Борисов в Арабските страни. Хората погледнаха с насмешка  на кадрите, в които се вижда т. нар. танц със саби. Показват се и други негови медийни изяви, от които хората открито се възмущават.  Истински гняв предизвика репликата на Борисов „Аз обичам хората да са добре“. на фона на кадрите с полицейското насилие над протестиращите на 2-ри септември.

 

19 часа:

Протестиращи започват да се събират на площад “Независимост” в 69-ата вечер от антиправителствените демонстрации.  Хората обичайно се събират след 20 часа.
Пристигна камионът с озвучителна техника, от който през последните дни организаторите излъчват видеоматериали, които прожектират на стената на сградата на бившия Партиен дом, където вече се помещава и парламентът.

На метри пред Министерството на образованието се провежда и протестът на родителите, които не одобряват маските в училище. Вероятно част от участниците в него ще се влеят и в антиправителствения протест.
Движението по бул. „Цар Освободител“ все още е нормално .Ако проявата протече обичайно, най-вероятно в активната ѝ част движението ще бъде спряно пред БНБ. като автомобилите ще се отбиват от полицията в двете посоки, съобщи БНР.

Най-вероятно малко след 21.00 часа по традиция  ще се проведе и шествие до Орлов мост.

 

Фрог нюз

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

Доц._Андрей_Чорбанов_6274957821127726242_2408442630338807554_original

Проф. Андрей Чорбанов: Ваксината срещу коклюш не е за възрастни. Крие риск от тежки нежелани реакции

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
php1gkx09_559x345

България пред епидемия от коклюш: До месец болните ще бъдат най-малко хиляда

април 22, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
big_2333

Само на 14 години си отиде слънцето ни Мария, съобщиха от английската гимназия в Бургас

април 21, 2024