Политика

Каракачанов: По 30 лева е тарифата за статист на протестите в София, за бой с полицията – 300 лева!

Каракачанов: По 30 лева е тарифата за статист на протестите в София, за бой с полицията – 300 лева!

 

 

091f371bceef8e6cba44605a2f9f1ac9

 

 

 

Сред протестиращите има и 10 процента, които са платени. „Искате ли да ви кажа тарифите в София – 30 лв. за обикновен статист, 50 лв. за статист с плакатче. За тия момчета, които скачат на полицията – 100 лв., За тези, които влизат в бой с полицията – 300 лв. 500 лв. за тартор на група от 10 души. Това са тарифите и не се раздават от Светия Синод”.

 

 

 

Това заяви вицепремиерът, военен министър и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов, цитиран от NOVA.

 

Той обаче не отговори на въпроса кой плаща на платените демонстранти.

Вицепремиерът каза още, че кабинетът няма намерения да подава оставка. По думите му не може с „камъни и дървье, както е казал поетът“, да се решават проблемите в България. Според Каракачанов е нужен диалог. Той е съгласен и за извънредни избори, „ако всички се разберем“.

 

„Ако погледнем някои от големите демокрации и държави – Франция, Италия, Испания, Португалия, те също не са лишени от подобни скандали. Корупцията не е български патент, лошото е друго. Корупция има навсякъде, но другите държави имат други приоритети“, смята вицепремиерът.

 

 

„Вижте колко беше бюджетът за здравеопазване преди 20 години при 8 милиона население, вижте сега колко е при под 7 млн. население и ми кажете дали е станало по-добро здравеопазването“, призова журналистите Каракачанов.

 

 

„Не съм вицепремиер по здравеопазването и земеделието, но говоря по всички тези теми. Какво искате да ви говоря, красиви работи ли? Ами това са действия, закони, проекти. Какво друго действие? Добре, да взема тоягата ли, попита Каракачанов и добави, да взема винкела?

 

 

Има си органи за борба с корупцията, ако вие не го знаете аз ли да ви го обяснявам. Има си съд, прокуратура, следствие, полиция. Протести има, защото на хората им омръзна политическият елит да се държи като богоизбран и единствен и да смятат, че могат с арогантност да налагат мнение. Затова хората са на улицата“, отбеляза Каракачанов

Политика

More in Политика

171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024