Политика

Марешки: Хиляди български граждани ми се обадиха за часове да подпиша за Конституцията

Марешки: Хиляди български граждани ми се обадиха за часове да подпиша за Конституцията

 

big_bkjb

 

„Да не би подписът ми да променя нещо? Да не би сега правителството да не може да падне?“, това попита риторично в студиото на Нова телевизия лидерът на „Воля“ Веселин Марешки. Той заяви, че това, че сутринта е бил на едно мнение, а после го е променил, не е голям грях.

 

 

„Хиляди български граждани ми се обадиха в рамките на ден, за да променя позицията си за Конституцията“, заяви Марешки. Така той обясни, че даде подписа си за внасянето на предложение на ГЕРБ за нов основен закон.

 

 

 

„От толкова много политически пумпали се обърках“, коментира Марешки, и заяви, че ВМРО също са казали, че няма да подкрепят първоначалното предложение за нова Конституция, но после също е променило позицията си.

 

 

Водещият Виктор Николаев не издържа и попита лидерът на „Воля“ няма ли срам, че подписва нещо, за което признава, че не чел. „Вие сте зам.-председател на Народното събрание, това не е ръководство за затваряне на компоти, това е проект за Конституция“, възкликна Николаев.

 

 

В отговор Марешки каза, че няма да чете предложението, а това ще направят юристите, които го консултират. На въпрос дали е новата патерица на ГЕРБ, бизнесменът заяви, че е патерицата в крайна сметка помага в някои случаи, но е чувал и по-лоши определения, като „подлога“ и „гърне“.

 

 

 

Марешки атакува Христо Иванов по повод тези обиди. „Може и аз да не вляза в следващия парламент, но ще имам повече от Христо Иванов. Затова той прави политически тюрлюгювеч напълно безпринципно с леви, жълти, меки китки и т.н“, заяви зам.-председателят на Народното събрание.

 

Нова тв

Политика

More in Политика

ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024
venko-sabrutev

Венко Сабрутев от „Промяната“ умен като Златка, изключи Ирландия от Европейския съюз

април 20, 2024
171361364370379

Радев: Главчев явно още не е разбрал с какво се е заел като премиер, щом предлага да оглави и МВнР

април 20, 2024
big_12

Главчев с ново 20: Предложих на президента аз да поема Външно, не знам дали и кога ще издаде указ

април 20, 2024