Политика

НСО: Охраняваме политиците “независимо от партиен цвят и отношението на хората към тях“

НСО: Охраняваме политиците “независимо от партиен цвят и отношението на хората към тях“

php2icwlu_800x_

 

 

 

НСО отбеляза 141 години от основаването си. На закритата церемония в централата на службата присъстваха президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, ръководният състав на НСО, началници на службата през годините, ветерани.

 

 

 

 

„Националната служба за охрана охранява българската държавност и българските държавници – независимо от техните възгледи, техния партиен цвят; независимо от тяхното поведение и политика; независимо от отношението на хората към тях и на отношението на политиците и държавниците към хората. Това е нашата работа“, заяви началникът на държавната охранителна служба бригаден генерал Емил Тонев.

 

 

 

Пред служителите на НСО Тонев подчерта, че службата не може да остане встрани от обществените процеси:

 

 

 

„Без воля да променим сами себе си, трудно ще получим подкрепа отвън. Ясно заявявам, че воля за промяна има. Посоката също е ясна: модернизация и вътрешна трансформация на службата; разнообразяване и модернизация на учебния процес; засилване на дисциплината, лоялността и мотивацията на състава; ясни и твърди принципи при кариерното израстване на сержантския и офицерския състав; не на последно място – утвърждаване на публичния авторитет и подобряване на публичния образ на Националната служба за охрана“.

 

 

 

 

„Добър или лош, длъжни сме да спазваме и прилагаме закона, какъвто е. И ще продължаваме да го правим. Категорично не трябва да позволяваме Националната служба за охрана да бъде въвличана в каквато и да е политическа аргументация и ще се разграничаваме остро от всякакви опити в тази посока“, каза Тонев.

„Имаме поводи за гордост. През изминалата година наши служители спасиха човешки животи. Минахме през не една и две кризи. Научихме много уроци“, заяви още началникът на НСО.

 

 

 

Президентът: НСО е подложена на посегателства към целостта и същността й

 

 

 

В приветствието си Румен Радев заяви, че НСО е подложена на сериозни изпитания и на открити посегателства към целостта и същността й.

 

 

 

„За тяхното преодоляване трябва ясно осъзнаване и ангажимент на политическата класа в посока на по-добра и адекватна на съвременните условия законова рамка, която да изчисти задачите, приоритетите, обхвата на действие, подчинеността и контрола върху НСО“, каза президентът.

 

 

 

 

По думите на Румен Радев необходим е и неотменим ангажимент на ръководството на службата и на всеки служител, за да може НСО да се модернизира и да бъде на висотата на обществените очаквания:

 

 

 

 

„Това означава ясна визия за развитие, ефективност в процесите на управление, на ресурсно осигуряване, на модела на ръководство, откритост на комуникацията, за да се гарантира прозрачност в дейността на службата и високо доверие на българското общество.“

 

 

 

Президентът поднесе венец пред Паметния знак на достойно изпълнителите дълга си служители.

 

Оф нюз

 

Политика

More in Политика

Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024