Коментари

Няколко въпроса към симпатизантите на ГЕРБ

Няколко въпроса към симпатизантите на ГЕРБ

nakolko-vaprosa-kam-simpatizantite-na-gerb-1

 

 

 

Лично аз съм напълно наясно, че в ГЕРБ има и читави хора, че партията им е свършила и смислени неща за тези 10 години. Аз подкрепям протеста, присъствам когато мога и въпреки това естествено, че не съм съгласен да се махат паветата от улицата или да се запалват полицаи.

 

На моменти имам усещането, че очакването на народа е да имаме Народен съд, на който всеки член и даже симпатизант на ГЕРБ да бъде подведен под отговорност. Това разбира се е не просто неправилно, а е диаметрално далеч от това, което искаме да бъде България. Иска ми се да мисля, че когато една партия се провали тя може вътрешно да се реформира от по-читавите хора в нея. Например ако демократите в САЩ се издънят е ясно, че републиканците ще искат да управляват веднага те, но никой не очаква демократите да ги закрият със закон…по-скоро вътре хората ще си проведат промените, за да излязат от кризата и да станат по-добри.

Провокиран съм да споделя това разсъждение от факта, че виждам хора, които уважавам да се държат по два абсурдни за мен начина:

Единият типаж хора крият, че са от ГЕРБ. Изказвате се “принципно” и се криете зад авторитета, който имате като предприемачи, граждани и т.н. Изказвате се, сякаш подкрепяте демократичната идея за протеста, но критикувате каквото може да се хванете да критикувате. Но никога не си казвате, че все пак сте членове на ГЕРБ или минимум сериозни симпатизанти по различни линии. А според мен е съвсем ок да си кажете поне от каква позиция говорите и, че мнението ви е силно субективно.

Вторият типаж, който не разбирам са хората от ГЕРБ, които отявлено повтарят всяка една опорка спускана от централата. Тук има и скрити и явни членове и симпатизанти, но не мога да разбера не ви ли е неудобно от една страна да повтаряте всичко това и най-вече как не написахте и една критика по адрес на управляващите. Изключение правят няколко човека от Института за десни политики, които в някои ситуации се държат по този начин, но ако трябва да сме честни си позволяват и да критикуват част от решенията. Но масово никой не смее да напише един ред критика.

Обръщам се към вас и имам няколко въпроса:

Вие наистина ли вярвате, че на протеста има няколко (не много) хиляди, предимно платени хора?

Наистина ли вярвате, че протестиращите са/сме предимно лумпени, маймуни и т.н и наистина ли мислите, че на площада всъщност не са доста адекватни и млади не чак толкова млади хора?

Наистина ли мислите, че щом едно правителство е избрано на избори то не е легитимно да му се иска оставката предстрочно?

Ако днес управляваха БСП имаха скандалите на ГЕРБ и Борисов вие нямаше ли да сте на площада?

Наистина ми мислите, че щом протеста не формира алтернативна партия не е ок да се иска оставка на правителството?

Наистина ли мислите, че едно счупено стъкло на кола, няколко павета и още няколко сблъсъка правят 50+ дневния протест да е тероризъм и нечувана вандалщина?

Наистина ли сте ок с Гешев и всичко, което се случва в прокуратурата, до степен, че да не искате промяна?

Наистина ли мислите, че ДПС, Пеевски и Доган всъщност не управляват страната ни чрез ГЕРБ след 2014 година и до днес?

Наистина ли сте ок с поведението на Бойко Борисов? С това, което виждате и чувате от записите с него? Или наистина мислите, че всичко това е измама!?

Наистина ли мислите, че лидерът на ГЕРБ няма нищо общо с Маджо, Пашата, Митко Каратиста и т.н СИК-аджии?

Наистина ли мислите, че ГЕРБ е дясна партия? Партия, която национализира индустрии, прецаква споделената икономика, върви към държавен капитализъм, сваля ДДС, но е готова да вдигне данъците на бизнеса, раздува държавната администрация и вдига разходите за нея?

Наистина ли мислите, че Бойко Борисов договаря много пари за България от Европейския съюз? И сте ок с това, че България стои напълно неадекватно за всичко свързано с финансиране от Европейската комисия и сме крайно неподготвени?

Наистина ли мислите, че ГЕРБ печели изборите честно? Че регионалните структури на ГЕРБ не са свързани с местната мафия, че в по-малките населени места целите комисии не са купени от ГЕРБ и по списък се гледа кой да кого е гласувал и хората живеят в страх, че ще останат без работа ако не гласуват за ГЕРБ?

В страната хората, които протестират и искат оставката на ГЕРБ са стотици хиляди. Наистина ли мислите, че има едни стотици хиляди, които доброволно биха излезли, за да подкрепят ГЕРБ? Без пари, без организиран превоз, без страх, че ще си загубят работата?

Наистина ли мислите, че ГЕРБ не е от вече 7 години платформа, която помогна империята на Пеевски да расте? Да превземе медиите, прокурори, магистрати, полиция и т.н? С парите, които ГЕРБ му осигурява през цялото време?

Не харесвам Радев, но наистина ли мислите, че няколко месеца временно правителство на Радев ще счупи държавата? Това сериозно ли го мислите?????Наистина ли вярвате, че България има рекорден ръст на външните инвестиции?

Вярвате ли, че България има някакъв уникален ръст на БВП? Само за сравнение, за периода, в който управлява от 2009 година насам сме повишили БВП с 27,69%. За сравнение пред същия период:

Румъния: 39,99%
Литва: 43,27%
Естония: 59.01%
Полша: 28,69%
Македония: 34,97%
Черна Гора: 30,41%
Молдова: 115%

Наистина ли за вас е ок по време на управлението на ГЕРБ България да стана най-бързо изчезващата нация, първо място по смъртност, последно място по продължителност на живота в ЕС и общо да сме намалели от 7,467 милиона на 6,939 милиона?

Наистина ли не ви е много важно, че сме най-бедни в Европа с най-ниските заплати?

За вас приемливо ли е премиерът да обикаля по цял ден с джипка като Фидел Кастро?

Наистина ли мислите, че постоянните брифинги и включвания във ФБ на премиера са нещо нормално?

Наистина ли ви се струва адекватно лидерството на премиера – да си преписва заслугата за всяко едно нещо, включително частни заводи и предприятия, с които той няма нищо общо, но казва “Ей какъв завод направихме”, а за толкова години един път да не е поел отговорност той да е виновен за нещо, а напротив да унижава екипа си пред медиите и хората и винаги някой друг да му е виновен;

Наистина ли не виждате, че всичко, което говори Борисов е пропаганда и се случва основно в неговата глава?

Наистина ли вярвате, че ГЕРБ ще реализира електронното управление на страната?

Наистина ли не виждате, че в периода 2009-2013 година кликата на Цветанов изгони повечето умни хора от партията и сега кризата с кадрите в ГЕРБ е чудовищна. До степен да слагат Дани Кирилов за министър на правосъдието и Цвета Караянчева за председател на Народното събрание?

Наистина ли за вас е приемливо министър председателят да нарича председателят на Народното събрание “Проста кърджалийска п….”?

Наистина ли обвинявате протестиращите хора за това, че протестират? Вие сте ок с протестите от 1990 г, 1997 г, 2013 г, разбирате протестите срещу Лукашенко, но вътре в себе си наистина ли мислите, че щом се протестира срещу ГЕРБ значи това са платени хора, варвари и е крайно крайно недопустимо да се прояви агресия по-голяма от това да се играе волейбол на улицата. Палежа на Партийния дом е ясен, влизането в Народно събрание 1997 г го подкрепяте, Нощта на Белия автобус – сигурно сте били там, но този път вече не може така да се хвърлят неща и да се бутат полицаи (не оправдавам насилието на агитките в никакъв случай, просто следя реакциите ви и крайната ви субективност)?

Наистина ли мислите, че Борисов и Пеевски нямат нищо общо с фалита на КТБ?

Наистина ли мислите, че Божков не е наливал пари в ГЕРБ през всичките години на съществуването на партията?

Наистина ли мислите, че Домусчиев не е на хранилка при Борисов и Пеевски и не въртят схеми за минимум стотици милиони?

Наистина ли мислите, че Борисов е аскет и не е откраднал пари с толкова нули, че да не съм сигурен колко да напиша сега?

Наистина ли за вас е приемливо това, че неприкосновеността на собствеността в България я няма – Осемте джуджета е история, която се е повторила по един или друг начин буквално хиляди пъти. Аз самия знам за компании, които са били разсипани по подобен начин, вие наистина ли не знаете?

Вие наистина ли мислите, че това, което се случи с медиите и журналистите ни от 2009 година до днес е нормално? Харесва ли ви отразяването на Нова, БНТ, Дарик нюз, ПИК, Блиц и т.н?

Наистина ли мислите, че ГЕРБ се справи с COVID-19 кризата добре? И мислите ли наистина, че мерките са адекватни и стигат до реално хората в нужда? ????????Наистина ли мислите, че Бойко Борисов няма нищо общо с Лукойл, Валентин Златев и не защитава и руски интереси?

Наистина ли за вас е нормално премиерът да няма свободата в момента да взима решения? И да е видимо за всички, че каквото и да каже като му звънне няКОЙ на телефона и решението се сменя;

Мислите ли, че избора на главен прокурор и при Цацаров и Гешев беше демократичен?

За вас приемлив ли е целия този цирк с новата конституция? И не виждате ли нищо налудничаво в едновременното защитаване на тезите, че по-добре тук не е било, но и че нищо не работи и е нужен спешен рестарт? И не мислите ли, че текстовете, които се предлагат са пълна лудост? Не ви ли говори това, че капацитета за законотворчество в ГЕРБ е нула!?

Според вас хронологията със законодателни инициативи на Менда Стоянова и Валери Симеонов нормално нещо ли е? И приемливо ли е хора от самия ГЕРБ да твърдят, че ако искаш да си платиш за някой закон отиваш при Менда?

Какво е мнението ви за всичко свързано с Наредба-18?

На чисто човешко ниво как се чувствате от идеята, че начело на държавата ни стои бивш аген на ДС, шофьор и охрана на Тодор Живков, част от СИК, който забърка всички тези и много други скандални неща и който ни твърди, че по-добро просто няма!? Вие наистина ли мислите, че това е най-доброто?

Наистина ли искате децата ви да живеят в тази България? Да разчитате, че и те ще са от нуменклатурата и това ще им носи успехът, защото в иначе няма нито съд, нито закон, който да им гарантира никаква сигурност;

Мисля, че мога да продължа този списък до безкрай. Не ми отговаряйте с въпроси тип “Ти пък си Ален Делон!?”. Също така недейте отново да хващаме опорката с “Ами кажи ни къде е алтернативата” – това е малко като

“- Иванчо защо имаш двойка в училище?
– Ами тя и Марийка има двойка!”

Реших да напиша всичко това, защото наистина се чудя защо поведението ви е такова. Защо един не си позволява да критикува? Защо всички повтаряте опорките? Защо се държите сякаш сме 1974 година и вие сте членове на БКП и не може и виц да се разкаже срещу партийния лидер? Вие нямате ли собствено мнение? Имате ли примерно идея как да си реформирате партията? Или за които сте членове ви е толкова важно да се издигнете, че следвате послушни партийните нареждания и не смеете да се издадете, да не би да бъдете изхвърлени? Защо някои от вас се крият, че сте членове или симпатизанти на ГЕРБ? Не мислите ли, че преди да рестартирате държавата трябва да си рестартирате собствената партия?

 

Автор: Добромир Иванов, мнението е препубликувано от Facebook

Коментари

More in Коментари

събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024
sivilov

Ал. Сивилов: „Терористичният акт е организиран от хора, които не искат войната да спре“. И каза кой има най-голяма полза

март 23, 2024
960x540

Хора без чест и достойнство ни разиграват и мислят, че им вярваме

март 19, 2024
мигри

Трябват масови протести, защото утре, за което някои хора от години предупреждавахме, вече е днес…

март 10, 2024
волгинphpuekalp_800x

Урсула и урсулите с кожата си усещат, че краят на клиширания ЕС наближава

март 7, 2024
ирини

Дъщеря съм на човек, който на 17 години хваща пушка, за да се бори срещу неофашистката хунта в Родината си

март 6, 2024