Русия

Путин се извини на Вучич и Сърбия заради пост на Захарова

Путин се извини на Вучич и Сърбия заради пост на Захарова

3f26c61cffb34d7a8e3b4930e30f41f6

 

 

 

Руският президент Владимир Путин и руският външен министър Сергей Лавров се извиниха на сръбския президент Александър Вучич за скандалната публикация на Мария Захарова във Фейсбук. Вучич разказа за това в ефира на сръбския телевизионен канал RTS.

 

 

 

„Нито президентът Путин, нито Лавров никога не са ми се извинявали за нищо, но за Захарова да“, каза сръбският президент. Според него Путин е проявил благоприличие и подчерта, че руската държава не стои зад поста на Захарова. Предложените извинения показват, че руските власти уважават лично и цяла Сърбия, каза Вучич.

 

 

 

По-рано, на 5 септември, говорителят на руското външно министерство Мария Захарова публикува фотоколаж на страницата си във Фейсбук, в горната част на която е изобразен Вучич, седнал на стол пред бюрото на американския президент Доналд Тръмп в Овалния кабинет по време на преговорите, а в долната част – кадър от филма „Първичен инстинкт „. В същото време Захарова сравнява стола, на който седи Вучич, със стол за разпит.

 

 

 

 

Ден по-късно сръбският президент коментира поста, като го нарече „примитивен и вулгарен“. „Мария Захарова каза най-много за себе си“, каза Вучич в интервю за сръбското радио Pink, отбелязвайки, че не възнамерява да ѝ отговори. По-късно говорител на руското външно министерство редактира нейната публикация и заяви, че тя е тълкувана погрешно. Кремъл заяви, че инцидентът е недоразумение.

 

 

 

По време на посещението си във Вашингтон сръбският президент Вучич подписа споразумение с ръководителя на косовското правителство Авдула Хоти относно икономическото сближаване на двете страни, което бе сключено с посредничеството на САЩ.

Русия

More in Русия

ezgif-6-4cf25b0bf5

Путин се срещна с Емир Кустурица в Кремъл и обяви: Фашизмът е жив, използват го срещу Русия!

април 2, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Путин: Москва вече знае кой е извършителят на терористичната атака

март 25, 2024
ислам

Това 15-годишно момче спаси над 100 зрители от касапницата до Москва. „Връщах се пак и пак“

март 24, 2024
960x540

Първите показания на един от задържаните терористи: За пари – половин милион рубли

март 23, 2024
big_Scree1

Терористична атака в концертна зала в Подмосковието, има загинали и ранени

март 22, 2024