Политика

Първан Симеонов: Протестът бетонира Борисов, той така е притиснат в ъгъла, че не може да стигне до вратата

Първан Симеонов: Протестът бетонира Борисов, той така е притиснат в ъгъла, че не може да стигне до вратата

phpdhzpgp_800x_

 

 

 

 

Протестът бетонира Бойко Борисов. Това е парадоксално, но той така е притиснат в ъгъла, че няма как да стигна до вратата. 

 

 

 

Това коментира социологът Първан Симеонов по бТВ. Според него вече е късно за оставка на Борисов. Той е приел противопоставянето с президента Румен Радев като въпрос на честта, а протестиращите не му дават възможност да напусне в подходящ момент.

 

 

Подкрепям радикализацията на протеста, но – в такава ситуация винаги е важно колко е радикализацията, защото останалите хора, които подкрепят протестите, след 2 септември си казват „Не искаме чак толкова много“, обясни Симеонов.

 

 

 

 

По думите му Борисов изчаква протестиращите да направят достатъчно грешки, за да намалее подкрепата за тях, както и да се партизира недоволството. Това вече се случва, протестът заприлича все повече на предизборна кампания, обясни шефът на Галъп.

 

 

 

 

Борисов ще се опита да удържи и да се реваншира на своята собствена партия. Електоратът на ГЕРБ не иска той да си тръгва. Няма да е толкова лесно. Борисов недоумява откъде му дойде това.

 

 

 

Протестът върви като летния протест през 2013 година. Тогава протест не доведе до сваляне на правителството на Орешарски. Тогава той беше прекалено артистичен. Сега протестът се радикализира. Но има опасност обществото да не е на този градус. Протестът загуби от онова, което се случи на 2-ри. Сега той трябва да търси форми на креативност, а не на радикализация. Той е медийна война.

 

 

 

Очаквам президентът Радев да дава гориво на протеста, той е с най-висок рейтинг и ще печели от антиправитествените митинги и шествия, каза още Радев.

 

 

 

 

Според социолога Мира Радева Борисов е направил много грешки. Тя като определи като неадекватно поведението му да обикаля с джипа и да разказва за постиженията на правителството, когато навсякъде му искат оставката. Срещнах се с много хора в последно време, всички питат „Според Вас какво ще стане“. Това трябва да отговори Борисов, каза Радева.

 

Оф нюз, Би ти ви

Политика

More in Политика

1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024
санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024
big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024