Политика

Радев при хората: Вече няма никакво значение какво казва Борисов! НА ЖИВО

Радев при хората: Вече няма никакво значение какво казва Борисов! НА ЖИВО

 

big_66

 

 

Вече няма никакво значение какво казва Борисов. Това заяви Румен Радев в отговор на въпрос на БТВ как ще коментира изявлението на Бойко Борисов, че няма да подава оставка.

 

 

Радев и Илияна Йотова излязоха от Президентството, минаха покрай протестиращите и тръгнаха към НС, където в 10 часа президентът ще говори пред депутати.

 

 

Той и вицепрезидентът Илияна Йотова излязоха заедно от „Дондуков“ 2 и бяха съпроводени от възгласи „Радев, Радев!“.

 

 

 

Радев не пожела да отговори на журналистическите въпроси предварително. Йотова също отказа да коментира с думите: „Нека първо чуем президента в пленарна зала и тогава ще коментираме“.

 

 

 

 

„Целта на протеста е сваляне на правителството на Бойко Борисов и предсрочни избори. Сега е моментът депутатите да покажат, че са българи и граждани, да си тръгнат от това Народно събрание и да кажат на министър-председателя, че това, което прави, е срамно за България“. Това заяви един от „Отровното трио“ – пиар експертът Арман Бабикян.

 

 

Пред БНТ той беше категоричен, че дори в момента има нарушение на граждански права – с по-големи периметри за сигурност, с които да се пречи на протестиращи да отидат в „Триъгълника на властта“, предаде actualno.com.

 

 

Не знам какво ще стане оттук-насетне – ако не могат да управляват, да си тръгват. Диалогът стартира с оставка, с предсрочни избори и доверие към парламента – а не охрана, и защита с водни оръдия, изброи Бабикян. Според него, когато властта нарушава законите, не може да знае какво да очаква от „своите граждани“.

 

 

 

Народното събрание ще продължи да работи – за рестарт, ето сега с предложението за нова конституция имаме какво да работим. Това да се правят метежи е малко по-странно от протести, коментира пред БНТ депутатът от ГЕРБ Маноил Манов. „Тотален рестарт е само с Велико народно събрание“, добави той.

 

 

Колегата му от „Обединени патриоти“ Александър Сабанов се притесни от протестите, но не го видя като „представителен“ – защото било важно колко хора го избрали и колко сега протестират. Сабанов, който е от ВМРО, заяви, че текат преговори между партията му и ГЕРБ и „към момента няма решение“ за подкрепа от страна на воеводите на проекта за конституция на ГЕРБ.

 

 

 

След парламентарното заседание днес щяло да има и заседание на Изпълнителната комисия на ВМРО, за да се обсъди за какво има съгласие, а за днес няма да има подписи от депутатите от ВМРО, каза Сабанов. А от „Воля“ също де факто заклеймиха протеста, защото сега не било като в началото – тогава излезли хора с чисти идеи и искания, сега било различно.

 

 

 

„Воля“ няма да подпише – когато предложението влезе по съответния ред, ние ще го разгледаме и ще вземем решение, гласи позицията на партията към момента.

 

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024