Политика

Рашидов: Президентът да се извини на българския парламент и лично на мен! Аз питам – кое е народ?!

Рашидов: Президентът да се извини на българския парламент и лично на мен! Аз питам – кое е народ?!

 

big_1f65

 

 

 

Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов направи изказване в парламента днес. В словото си в пленарната зала той посочи, че президентът на републиката си е позволил една политическа реч, пълна с агресия и ненавист, в която е нямало дори нотка на смирение, помирение и уважение към българския народ.

 

 

Вежди Рашидов предупреди, че понятието народ се използва като мантра в демагогията на някои политици, предаде „Дарик“.

„Аз питам – кое е народ?“, заяви Рашидов и продължи: „Тези достойни хиляди лекари, които всеки ден се борят за здравето на българина и не са на протеста, учителите, които също не ги виждам на протестите, те подготвят новата учебна година за нашите деца, на тези протести отсъстват талантливите български творци и хора на духа.

 

 

На тези протести аз не виждам инженерите, работниците, строителите, които всеки ден се трудят,както не виждам и изтъкнатите български учени. И питам – коя част е народът – тези, които по цял ден са на протестите или онези, които по цял ден се трудят за просперитета на държавата.

 

 

 

Питам българския парламент след мантрата на президента за мутрите кой от вас, депутатите, се чувства мутра? Моля да си вдигне ръката.

 

 

 

Госпожа Дариткова ли е мутра, господин Ципов ли, господин Иванов ли или който и да е? Аз не съм мутра. Затова приканвам президента да се извини на българския парламент и лично на мен, защото се чувствам засегнат. И все пак България е парламентарна република. Не президентска.“, заключи Рашидов.

Политика

More in Политика

тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024