Европа

Стотици гневни българи заляха Манфред Вебер с въпроси: Защо подкрепяте Борисов и мафията?

Стотици гневни българи заляха Манфред Вебер с въпроси: Защо подкрепяте Борисов и мафията?

 

 

stotici-gnevni-balgari-zalaha-veber-s-vaprosi-zashto-podkrepate-borisov-i-mafiata-1 (1)

 

 

 

 

Фейсбук страницата на Манфред Вебер е залята с гневни коментари на протестиращи българи, които питат председателя на групата на ЕНП в Европарламента: защо подкрепя Борисов и мафията в България?

 

 

 

 

Последната публикация на Вебер е от вчера, 7 септември, където той взима отношение към действията на турския президент Ердоган и позицията на Европа, забеляза „Епицентър“. Под въпроса „Ще остане ли Европа безсилна срещу Ердоган?“ Вебер заклеймява незаконните действия на турския президент, който по думите на Вебер си присвоява правото да разширява активността на страната си за изследване на въглеводороди в гръцки води, заплашва Франция и Гърция и т.н.

 

 

 

 

Под позицията на Вебер за Ердоган обаче валят коментари на протестиращи българи, които се отнасят до ситуацията в България и до премиера Борисов. Те вече са над 600, като това не е единствената публикация на бившия шпиценкандидат за председател на ЕН, залят от неудобни въпроси.

 

 

 

Припомняме, че в началото на юли Вебер подкрепи Борисов, като становището му бе оповестено на първия контрамитинг в защита на правителството след поканата за членство в ERM II. Оттогава насам друга официална позиция на ЕНП няма.

Сега българите рязко засилиха активността си.

 

 

 

Ето някои от коментарите:
„Господин Вебер, вие подкрепяте мафията, която разрушава цяла България. Позицията ви е позор“.

 

 

 

„А какво ще кажете за съседната на Турция България? Съзнавате ли, че подкрепяте диктатор? Лицемерие ли е да подкрепяш един диктатор, а да говориш високо срещу друг?“

 

 

„Господин Вебер, всякакъв разговор за „европейски ценности“ и „да бъдем единни“, който идва от Вашата уста, е безсрамно лицемерие“.

 

 

„Скъпи Манфред, хиляди българи ви изпратиха съобщения с въпроса: „защо подкрепяте корупцията на Борисов?“. Продължаваме да чакаме вашия отговор“.

 

 

 

„Защо Европа е сляпа за диктатурата в България?“

 

 

 

Огромният дял от публикациите са на английски език.

 

 

 

В социалната мрежа се разпространява и писмо (на немски и български език), което всеки българин може да изпрати на Вебер.
В него се казва:

 

 

 

„Вярваме в европейските ценности и върховенството на закона! Вярваме в смисъла на разделението на властите и медийната свобода!

За съжаление в България се случва безпрецедентно и несъразмерно насилие върху граждани и журналисти, като се ограничава правото им на протест и медийно отразяване.

 

 

 

Не искаме да мислим, че в оценките си за случващото се в България, сте воден от тяснопартийни интереси и опит за спасяване на лошия имидж на министър-председателя Бойко Борисов, чиято партия е в политическото семейство на Европейската народна партия. Той вреди не само на нас, но и на целия Европейски съюз.

 

 

 

Ние няма да се откажем, а Вие все още имате шанс да промените позицията си, за да не превръщате Европейския съюз във фасадна демокрация, каквато е сегашната демокрацията в България!“

Писмото също е качено в профила на Вебер във Фейсбук, отбелязва още „Епицентър“.

 

 

 

За сравнение преди кризата в България под публикациите на Вебер в социалната мрежа има по около десет коментара. Сега са стотици и все от българи.

 

 

 

Разпространява се и телефонът на Вебер, на който всеки може да му звънне. До този момент няма реакция от страна на ръководителя на фракцията на ЕНП в Европарламента.

 

Епицентър

Европа

More in Европа

борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024
орбан402460791

Орбан: Западът може да изпрати войски в Украйна до два-три месеца. Брюксел е пленник на мрежата на Сорос

март 22, 2024
урсула фон

Икономиката на ЕС минава на военен режим заради „заплахата от Русия“

март 21, 2024
Image_17388245_40_0

Макрон: Ако Русия спечели войната срещу Украйна, „авторитетът на Европа ще бъде сведен до нула“

март 15, 2024
IMAGE_15742539_40_0

В Германия започва разследване: Записът на немски офицери за удари по Кримския мост с ракети „Таурус“ е автентичен

март 2, 2024
epa06737904 A car drives on the Krymsky (Crimean) Bridge over the Kerch Strait 15 May 2018, prior to its opening ceremony. The 19-kilometers-long road-and-rail bridge connects the Crimean peninsula,  annexed by Russia from Ukraine in March 2014, with the Taman Peninsula of the Russian mainland. Public transport and automobiles traffic on Crimean Bridge will be launched in early hours of 16 May 2018.  EPA/ALEXANDER NEMENOV / POOL

Скандал: Германия планира да участва в терористичен акт срещу Кримския мост с ракети „Таурус“ / СТЕНОГРАМА

март 1, 2024