Политика

Страх от народния гняв: Депутати треперят, не смеят да дойдат на работа

Страх от народния гняв: Депутати треперят, не смеят да дойдат на работа

orig

 

 

 

След драматичното „Велико народно въстание” на 2 септември и обсадата на парламента, много от депутатите са наплашени и не смеят да идват на пленарните заседания, разказаха народни избраници от опозицията пред Lupa.bg.

 

 

 

Политици не само от мнозинството, но и от други партии буквално треперели, че при евентуална нова ескалация и прилив на народния гняв, може да се окажат блокирани в Народното събрание и животът им да бъде подложен на риск.

 

 

 

Въпреки невижданата масовка от  полицаи, която пази пиле да не прехвръкне над бившия Партиен дом след събитията, политиците се чувствали постоянно на тръни и дори редовните шеги в началото на есенния сезон в кулоарите са секнали рязко.

 

 

 

„Колегите се страхуват, че може да се повторят стари събития, когато бивши вече народни представители едва успяваха да излизат от сградата, и то без да са сигурни, че изобщо ще оцелеят.”, споделиха политиците.

 

 

 

В действителност народните избраници са се оказвали под обсада неведнъж – още в зората на демокрацията и през 2013-а, когато ескалираха протестите срещу кабинета на Пламен Орешарски при драматичните бунтове.

 

 

 

В прословутата нощ на белия автобус, протестиращите обсадиха парламента и депутатите едва излязоха от сградата през плътен кордон от полиция, обстрелвани с бутилки, яйца и всякакви  предмети от недоволните навън.

 

 

 

 

 

Според парламентаристи, в Народното събрание често няма да се събира кворум, защото депутатите ще си намират всякаква „важна“ работа, само и само да не са в сградата, която е на прицел от страна на протестиращите срещу властта.

 

 

 

Някои ще си взимат болнични, за да оправдаят отсъствията, други ще си намират работа по министерства и по регионите, а БСП пък днес просто напусна парламента с условието, че ще се появяват в пленарна зала само когато се обсъжда Изборния кодекс, коментираха прозорливи партийци.

 

Лупа БГ, Снимка: Агнес Методиева 

 

lupa.bg

Политика

More in Политика

171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024