СВЯТ

Тръмп призна, че е искал да убие Асад

Тръмп призна, че е искал да убие Асад

 

-тръмп-2-1200x628-resize-quadrant(C)

 

 

Американският президент отново влезе в противоречие с предишни свои твърдения, че никога не е бил обсъждан такъв атентат

 

 

 

 

Президентът Доналд Тръмп обяви, че е бил решен да убие сирийския лидер Башар ал-Асад през 2017 г., но министърът на отбраната Джеймс Матис го спрял. С това признание пред „Фокс нюз“ Тръмп отново влезе в противоречие със самия себе си, защото по-рано отричаше да е имал такива намерения.

 

 

 

„Щях да наредя да го отстранят, но Матис не искаше да го направи“, заяви Тръмп пред „Фокс нюз“ днес. Той добави, че в крайна сметка не съжалявал за това, но използва случая да нападне Матис, когото нарече „силно надценен“ и „лош човек“. Бившият шеф на Пентагона напусна администрацията на Тръмп миналия януари и не крие критиките си към президента. „За мен той беше ужасен генерал и лош лидер“, описа отношението си към бившия си министър Тръмп.

 

 

 

 

Историята за планираното убийство на Асад бе разказана от известния журналист Боб Удуърд в негова книга за Тръмп от 2018 г. (наскоро бе премиерата на нова книга от него за американския президент). Въпросът възниква след тежка химическа атака над цивилно население през април 2017 г., за която се предполага, че е наредена от сирийското правителство.

 

 

 

 

Тогава САЩ отговориха с ракетен обстрел, но целите бяха военни. След излизането на книгата Тръмп отрече написаното. „Не, никога не е обсъждано, нито ще бъде обсъждано. И не трябваше да го има в книгата. Тя цялата е пълна измислица“, увери той през септември 2018 г., напомня „Блумбърг“.

 

Сега

СВЯТ

More in СВЯТ

djames-rubin

САЩ: Украйна да разкрие тежката истина за ситуацията на фронта, дори да не е в интерес на Зеленски

март 28, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024
дъглас

Дъглас Макгрегър: ЦРУ и МИ6 са участвали в подготовката на терористичната атака в „Крокус“

март 27, 2024
борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024
кулебаphp4gc0ib_559x345

Кулеба си изпусна нервите: Безсилни сме пред модернизираните руски ФАБ, дайте ни проклетите Patriot!

март 26, 2024