Политика

60% от ГЕРБ отиват при Цветанов – отмъщението на миньора

60% от ГЕРБ отиват при Цветанов – отмъщението на миньора

0bbfd20a678742079a25b6009bd5507b

 

 

 

 

Масово преселение на гербаджии към партията на Цветан Цветанов „Републиканци за България“ се наблюдава в момента.

 

 

 

Във Видин, Благоевград, Русе, Плевен, Разград, Шумен, Търговище, Бургас, Варна, Кърджали, Пловдив, Смолян, Стара Загора и др. много членове и симпатизанти на ГЕРБ присъстват на сбирките, които организира бившият втори в партията на Бойко Борисов.

 

 

 

Според социологическо проучване, което не е огласявано публично, ако има предсрочни избори формацията на Цветанов ще получи около 600 000 гласа. Самият той в началото на август прогнозира подкрепа от 500 000 гласоподаватели.

 

 

 

 

Борисов изгони Цветанов заради „Апартаментгейт“. Не казва нищо обаче за снимките с чекмеджето с милион евро и кюлчета злато, с които могат да се купят 3-4 жилища като на Цветанов. Това е двуличие, при положение, че съответните институции се произнесоха, че сделката на Цветанов е законна.

 

 

 

Помагал съм много на ГЕРБ, но от близо две години виждам как тази партия загива, заради лидера и неговите съмнителни връзки с Делян Пеевски и Ахмед Доган. Това коментира пред Фрог нюз бургаски бизнесмен.

 

 

 

Проучване за вътрешно ползване правили и от ГЕРБ. Данните за отлива от партията и разколебаването в нейното ръководство също били катастрофални. Много членове заявяват, че лидерите са се откъснали от действителността и се интересуват от регионите само по време на избори.

 

 

 

 

 

Бившият областен координатор на ГЕРБ-младежи в Русе бе арестуван и бит от полицаи на протестите на 2 септември в София. По този повод Цветков написа: „Трудно ми е да публикувам това публично, жал ми е. Защото все още има много хора сред Вас, които уважавам и които знам, че наистина вярват в тази кауза. Но смятам, че е важно да знаете какво се случи с мен и много други на 02-03 септември и сами да направите изводи желаете ли да подкрепяте това. Аз лично доскоро имах надежда, че нещо ще се промени и пазех членството си в партията. Но след това, което видях с очите си, решението ми вече е взето“.

 

 

 

 

В ГЕРБ е взето решение въпросните сондажи на мнението сред членската маса и симпатизанти да се пазят в тайна, за да не се демобилизират останалите засега лоялни на Борисов. В цялата страна се провежда спешна кампания по укрепване на структурите. Оказва се обаче, че членовете на ръководството не познават хората в провинцията, които са свикнали да комуникират главно с Цветанов.

Много интересен е случаят „Кърджали“. Членове на тамошната организация, които доскоро се гордеели, че техен представител – Цвета Караянчева, – е председател на НС, вече са на другия полюс като настроение. „Тя и институцията, която оглавява, баха подиграни по безобразен начин от председателя на партията Бойко Борисов. Нито той се извини, нито тя поиска извинение. Това е проява на нисък морал и липса на чувство за достойнство и чест. Срамуваме се…“.

 

 

 

 

Думите са на активен член на партията, която досега е работила всеотдайно за „каузата“, както се изрази пред нас. Всиочко се оказало измама. Жената допълни, че откакто Караянчева заминала за София, започнала да се държи със съпартийците си в Кърджали като господар; парадирала с екстрите на властта, държала се надменно, което дразнело страшно кърджалийци. ГЕРБ да очаква много неприятни изненади в този регион, категорични са доскорошни активисти пред сайта ни.

 

 

 

 

Подобно е положението в Пловдив, където кметът Здравко Димитров-Зико е с ниско обществено доверие. Предишният кмет Иван Тотев, който има голямо влияние в Общинския съвет, бе от недолюбваните от Борисов градоначалници. Премиерът не криеше отрицателното си отношение към Тотев, което може да ориентира последния към Цветанов. Тогава Борисов губи втория град в България.

 

 

 

 

Странно защо социологическите агенции в проучванията си през последните месеци не дават никакви резултати за присъствието на Цветан Цветанов и партията му в следващия вот – предсрочен или редовен. Има информация за партията на Слави Трифонов, сдружението на Мая Манолова и др., но за Цветанов няма.

 

 

 

 

Цветанов действа ударно като пернишки миньор – подкопава галериите на ГЕРБ. Познавам го добре, не съм негов поддръжник, нито на новата му партия, но той има талант на организатор. Познава всички хора в досегашната си партия, работил е с тях и те със сигурност му имат доверие. Сигурно има и за какво да са му благодарни. Така че Борисов ще получи сериозен удар от Цветанов, коментира за Фрог нюз бившият депутат и известен с десните си разбирания политик Методи Андреев.

 

 

 

 

 

Според него победата на Корнелия Нинова на вътрешните избори са председател на БСП също е знак, че в нейно лице Борисов и управляващите ще имат силна опозиция. Тежък удар Борисов и партията му ще получат от ДПС, когато вече Доган и Пеевски няма да имат нужда от тях. Това е техен „патент“, като по този начин остават на заден план, а във фокуса пробутват някой друг. В случая това е Борисов, категоричен е Андреев.

 

 

 

 

 

Близки до Цветанов смятат, че той се чувствал наранен и унизен от начина на раздяла с ГЕРБ и Борисов и ще даде всичко от себе си, за да докаже, че без него ГЕРБ е обречена. Някои го наричат отмъщение. И е отмъщение, както и да бъде завоалирано в с политкоректни фрази.

 

 

 

 

Лошата новина за Борисов и ГЕРБ е, че освен Цветанов и Нинова, редичката с опоненти вече е дълга опашка и най-отпред са хилядите на площадите, отвратени от аморалния промафиотски модел на управление. Това винаги означава лош край

 

.

Екип на Фрог нюз

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024