Политика

ГЕРБ – Кърджали: Караянчева е нашата гордост, достоен човек, силна жена и естествен лидер

ГЕРБ – Кърджали: Караянчева е нашата гордост, достоен човек, силна жена и естествен лидер

 

phpx3i487_800x_

 

 

Цвета Караянчева е естествен, не назначен политически лидер, който вече 13 години се бори с хегемонията на ДПС в смесените райони. Това видимо е непростим грях за ДПС и огромна заплаха. Тя е „един достоен човек, силна жена и водач на борбата срещу монополизирането на Кърджали от ДПС“.

 

 

 

 

Това се посочва в декларация на ГЕРБ-Кърджали, провокирана от внесеното днес в деловодството на Народното събрание искане за предсрочно освобождаване на председателя на парламента Цвета Караянчева. Искането за оставка е внесено с подписите на 96 народни представители от ДПС и БСП.

 

 

 

 

Според ГЕРБ-Кърджали „ДПС не крият амбициите си да получат поста на Цвета Караянчева по служебен път.

Публикуваме пълния текст на декларацията на ГЕРБ-Кърджали:

 

 

 

 

„ПП ГЕРБ-Кърджали категорично се противопоставя на злоумишлените опити на политическото задкулисие, дирижирано от старата – нова коалиция между БСП и ДПС, да „обезглави“ българския парламент като отстрани неговия легитимно избран председател с напълно несъстоятелния аргумент, че брани авторитета на Народното събрание.

 

 

 

Възразяваме срещу поисканата от тях оставка на Цвета Караянчева с фиктивния мотив: нарушаване на Kонституцията и законите на страната. Зад нея прозират нечисти тяснопартийни интереси, зле прикрити лидерски амбиции, клиентелизъм, реваншизъм и жажда за власт, замаскирана като героична наполеонова поза.

Цвета Караянчева е естествен, не назначен политически лидер, който вече 13 години се бори с хегемонията на ДПС в смесените райони. Това видимо е непростим грях за ДПС и огромна заплаха. Защо иначе партията ще бъде основен двигател на публичното обругаване на един достоен човек, силна жена и водач на борбата срещу монополизирането на Кърджали от ДПС.

 

 

 

На принципа „Два конгреса – една цел“ социалистите и ДПС не крият амбициите си да получат поста на Цвета Караянчева по служебен път. Опомнете се, политически брокери! Пътят към властта не минава през гилотината, минава през редовните избори и доверието на българските граждани!“

 

Оф нюз

 

Политика

More in Политика

коцето

Костадинов: Арестувайте веднага Кирил Петков, ако се върне в България!

май 30, 2023
пламен тончев

Шефът на ДАНС за записа от съвещанието на ПП: Безобразно политическо говорене

май 30, 2023
асенка

Асен Василев на разпит в прокуратурата заради заплахите към Радостин Василев

май 30, 2023
ezgif-5-f7d252f29a

Мрежата кипна след новата битка Радев-ПП/ДБ, във вторник София ще пламне!

май 29, 2023
виена

Кирил Петков кара тротинетка във Виена, докато прокуратурата го чака на разпит / СНИМКИ

май 29, 2023
румбата

Радев: Алабализмите не са мой прийом, а на хората от записа. Трябва да обяснят много неща

май 29, 2023