Политика

ГЕРБ – Кърджали: Караянчева е нашата гордост, достоен човек, силна жена и естествен лидер

ГЕРБ – Кърджали: Караянчева е нашата гордост, достоен човек, силна жена и естествен лидер

 

phpx3i487_800x_

 

 

Цвета Караянчева е естествен, не назначен политически лидер, който вече 13 години се бори с хегемонията на ДПС в смесените райони. Това видимо е непростим грях за ДПС и огромна заплаха. Тя е „един достоен човек, силна жена и водач на борбата срещу монополизирането на Кърджали от ДПС“.

 

 

 

 

Това се посочва в декларация на ГЕРБ-Кърджали, провокирана от внесеното днес в деловодството на Народното събрание искане за предсрочно освобождаване на председателя на парламента Цвета Караянчева. Искането за оставка е внесено с подписите на 96 народни представители от ДПС и БСП.

 

 

 

 

Според ГЕРБ-Кърджали „ДПС не крият амбициите си да получат поста на Цвета Караянчева по служебен път.

Публикуваме пълния текст на декларацията на ГЕРБ-Кърджали:

 

 

 

 

„ПП ГЕРБ-Кърджали категорично се противопоставя на злоумишлените опити на политическото задкулисие, дирижирано от старата – нова коалиция между БСП и ДПС, да „обезглави“ българския парламент като отстрани неговия легитимно избран председател с напълно несъстоятелния аргумент, че брани авторитета на Народното събрание.

 

 

 

Възразяваме срещу поисканата от тях оставка на Цвета Караянчева с фиктивния мотив: нарушаване на Kонституцията и законите на страната. Зад нея прозират нечисти тяснопартийни интереси, зле прикрити лидерски амбиции, клиентелизъм, реваншизъм и жажда за власт, замаскирана като героична наполеонова поза.

Цвета Караянчева е естествен, не назначен политически лидер, който вече 13 години се бори с хегемонията на ДПС в смесените райони. Това видимо е непростим грях за ДПС и огромна заплаха. Защо иначе партията ще бъде основен двигател на публичното обругаване на един достоен човек, силна жена и водач на борбата срещу монополизирането на Кърджали от ДПС.

 

 

 

На принципа „Два конгреса – една цел“ социалистите и ДПС не крият амбициите си да получат поста на Цвета Караянчева по служебен път. Опомнете се, политически брокери! Пътят към властта не минава през гилотината, минава през редовните избори и доверието на българските граждани!“

 

Оф нюз

 

loading...
Политика

More in Политика

big_1553

Сачева: Няма нищо предизборно в увеличението на пенсиите и доходите, хората са наша грижа

октомври 19, 2020
бспphp11dpwp_800x

БСП обяви официално курс към властта

октомври 18, 2020
тракborisov-3

Борисов погали крава и се възхити от голям трактор…

октомври 18, 2020
12-gancho

Проф. Ганчев: Властта води деформирана социална политика. Приоритетите на бюджета не са тези на обществото

октомври 18, 2020
краве640_1603008246

Борисов инспектира кравеферма и пак се хвали: Заделихме и 106 млн. за земеделците

октомври 18, 2020
991-ratio-krasimir-karakachanov

САЩ изпращат за постоянно 2500 войници в България

октомври 17, 2020