Политика

Дани Кирилов се обиди на хунтата, избяга в Лондон

Дани Кирилов се обиди на хунтата, избяга в Лондон

 

дани2-750x430

 

 

 

Данаил Кирилов се обидил жестоко на хунтата ГЕРБ, че бе освободен като правосъден министър и дори отказал да разпише огромна купчина документи, твърди Narod.bg.

 

 

 

„Винаги съм се борил за качествено законодателство, а какво получих – само удари в гърба и незаслужени прякори и обиди, при това от своите”, коментирал той пред приятели, пише и „Уикенд”.

 

 

На тръгване от кабинета си Дани Кирилов отказал да разпише пощата, която се натрупала на бюрото му през последната седмица на неговото министерстване, допълват отлично запознати. След това се наложило писмата да се върнат обратно по отделите, от които идват. Там ги пренаписали, като вместо „Данаил Кирилов”, сложили името на новата шефка на правосъдното министерство – Десислава Ахладова.

 

 

 

Откакто си е тръгнал от сградата на „Славянска” 1, никой не е виждал в София Дани Кирилов. Както е известно, той се отказа и от депутатското си място. Според бившите му подчинени, след този безславен финал на политическата си кариера, той е отпрашил към Лондон.

 

 

 

Там от години пребивава съпругата му Нина, а дъщеря му Мария е студентка по химия и фармация. Дани Кирилов е много потаен за личния си живот, но според източниците ни съпругата му, която е завършила история, не работи в посолството, а най-вероятно има свой бизнес в британската столица.

 

 

 

 

На министерския пост Кирилов се задържа само година и половина и Бойко Борисов му поиска оставката след няколко неуспешни, включително и медийни, изяви. Както е известно преди много години Дани се пробвал да кандидатства журналистика в Софийския университет, но не успял. Затова пък го приели и право, и театрознание, но той предпочел да стане юрист, като преди това учил една година математика.

 

 

 

 

Преди да се появи в ГЕРБ, Кирилов е общински съветник в столицата от листата на БСП в кв. „Лозенец”. Самият той влиза в Столетницата през 1997 г., когато повечето й членове я напускат, а партията е в тотална изолация. През 2001 г. по време на царското управление Дани става шеф на кабинета на министъра на регионалното развитие Костадин Паскалев, който е от БСП. През 2009 г.

 

 

 

 

 

Кирилов е вече от ГЕРБ и е областен управител на София, а след 2013 г. става депутат и председател на правната комисия в Народното събрание. Относно адвокатската си практика винаги е подчертавал с гордост, че негов клиент е бил Жан Виденов. При това защитата успява да се справи отлично и отпадат обвиненията срещу бившия премиер по делото, заведено от Атанас Тилев.

 

 

 

Предстои да видим накъде ще поема сега новата кариера на Данаил Кирилов.

 

 

narod.bg

Политика

More in Политика

4874555e7d53e3b804635f45262c73fd

И Радев дири изчезналия в Перник Сашко. Планински спасители със седем кучета участват в търсенето на детето

ноември 13, 2022
христов

Росен Христов: Не се очаква поскъпване на газа през зимните месеци

ноември 13, 2022
ристе-радев

Социолог очерта катастрофата с третия мандат, ДБ да не се облизват, аут са от играта, а Янев…

ноември 13, 2022
valeri-simeonov-1-655x368

Симеонов: Оградата е изградена добре, в Бургаско и невестулка не може да мине

ноември 13, 2022
768x432

Украинските бежанци остават още 4 месеца в хотелите, в които са настанени – при същите условия

ноември 12, 2022
166817757915884

Изненадващ сблъсък в парламента: Новият политолог Кобрата дебатира с Кирил Петков и Лорер

ноември 11, 2022